Nieuw opsporingsbericht exact 29 jaar na verdwijning Lucienne in Knokke-Heist

© federale politie

Politie en parket hebben exact 29 jaar na de verdwijning van Lucienne Luysterman een nieuw opsporingsbericht verspreid. De toen 69-jarige vrouw uit Knokke-Heist verdween tijdens een korte wandeling. De oproep kadert in de Operatie Kerkhof van de Cel Vermiste Personen.

mtmBron: BELGA

Lucienne Luysterman verliet op 30 maart 1994 rond 9.15 uur haar appartement aan de Krommedijk in Knokke-Heist. Wellicht wilde ze zoals vaker een korte wandeling maken rond het meer van Heist, ook wel Lac van Heist/Duinbergen of meer aan de Laguna genoemd. In de buurt van haar woning ging de zestiger ook regelmatig wandelen in het Directeur Generaal Willemspark, beter bekend als het bosje van Heist. Niets wees erop dat Luysterman lang zou wegblijven, want ze had haar middageten al uit de diepvries gehaald. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de vrouw.

Tijdens de zogenoemde Operatie Kerkhof probeert de Cel Vermiste Personen al enkele jaren om cold cases op te lossen. Zo worden onbekende doden opgegraven om hun DNA te vergelijken met het DNA van vermiste personen. Behalve het identificeren van anonieme slachtoffers spitst de operatie zich ook toe op oude, onopgeloste verdwijningen. Exact 29 jaar na datum werd in dat kader beslist om de verdwijning van Lucienne Luysterman nog eens onder de aandacht te brengen. Volgens het parket is er verder geen concrete aanleiding voor het opsporingsbericht.

Lucienne Luysterman was 1,58 meter lang en had blauw-grijze ogen. De zestiger had ook een verzorgd uiterlijk en droeg een pruik en een bril. Op de dag van haar verdwijning droeg ze een donkergroene loden mantel en een broek met groene en blauwe Schotse ruitjes. De vrouw kan ook herkend worden aan haar goudkleurige armband met muntstukken, haar antireuma-armband en haar trouwring. Vermoedelijk droeg ze ook een goudkleurig polshorloge. 

Alle informatie is welkom via opsporingen@police.belgium.eu en op het gratis nummer 0800/30300.

© federale politie

Aangeboden door onze partners