Futsal  1ste Nationale  Hasselt - RSC Anderlecht Futsal

19-jarige Reggy Bex verlengt contract bij Anderlecht Futsal: “Hopelijk schop ik het ooit tot eerste doelman”

Reggy Bex: “Na mijn wedstrijd met de beloften sta ik steevast op het wedstrijdblad van de eerste ploeg. Daar steel ik met de ogen.”© Geert Tresignie

Roosdaal -

Reggy Bex (19) verlengde zijn contract bij RSC Anderlecht tot juni 2024, waarmee de grootste Futsalclub van het land haar vertrouwen in de jonge doelman uit Borgloon onderstreept. Bex wacht vrijdag een lange rit van Borgloon naar Roosdaal om samen met de club vervolgens af te reizen naar Hasselt voor de slotmatch van de reguliere competitie.

Wim Redant

“Ja, ik zit vaak wel even in de wagen”, vertelt een lachende Bex. “Een enkele rit van Borgloon naar Roosdaal bedraagt 130 kilometer. Gelukkig kan ik vaak carpoolen met Bram Meyers. Twee keer per week train ik mee met de U21 waardoor mijn vader me twee keer per week komt oppikken. Bij de U21 ben ik de vaste doelman. We draaien een goed seizoen en moeten enkel Antwerpen laten voorafgaan in de competitie. In de beker van België bereikten we de finale waarin we Moeskroen treffen. Die finale willen we absoluut winnen. Anderlecht beschikt over liefst vier doelmannen, maar dankzij de U21 mag ik niet klagen over speelminuten. Na mijn wedstrijd met de beloften sta ik ook steevast op het wedstrijdblad van de eerste ploeg. Daar steel ik met de ogen. Met Roncaglio beschikt RSC Anderlecht over een geweldige doelman die ook regelmatig zelf scoort. Ik stak al geweldig veel van hem op. Hij is echt een ongelooflijke klasbak met een enorme fysieke uitstraling.”

Buitenbeentje

Reggy Bex kan dit seizoen twee bekers winnen waardoor de jonge profkeeper een buitenbeentje is. “Met onze eerste ploeg willen we uiteraard in het Gentse Tolhuis Herentals kloppen in de bekerfinale, al mogen we niemand onderschatten. Eerst wacht ons nog een laatste competitiematch in Hasselt. Voor mij betekent dat bekend terrein, want het is de club waar ik op mijn dertiende begon met Futsal. Via Hasselt en Borgloon kwam ik bij Halle-Gooik terecht waarmee ik de metamorfose maakte naar RSC Anderlecht Futsal. Ik maakte al elk seizoen veel vooruitgang. Ik wil zo lang mogelijk bij Anderlecht blijven om bij te leren. Hopelijk schop ik het ooit tot eerste doelman.”

Reggy Bex maakt ook deel uit van de jonge Rode Duivels, al speelden die vooralsnog geen interlands.

“Er werd een nationale ploeg U23 opgericht, maar een EK of WK bestaat vooralsnog niet voor die categorie. Voorlopig wordt dan ook enkel getraind. Het ligt in de bedoeling dat de spelers van de U23 worden klaar gestoomd voor de Rode Duivels. De trainingen worden ook gegeven door de technische staf van de Rode Duivels.”

In Hasselt wil Reggy Bex de reguliere competitie goed afsluiten.

“We moeten via een overtuigende zege vertrouwen tanken als aanloop naar de bekerfinale.”

Aangeboden door onze partners