Heraanleg zwart punt N70 Oostakker bijna klaar

© fvv

In de Gentse deelgemeente Oostakker is de heraanleg van het kruispunt van de Antwerpsesteenweg (N70) en de Orchideestraat, waar in 2018 de 16-jarige fietsster Nikita Everaert werd doodgereden, bijna afgerond. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarna wordt gestart met de herinrichting van het ander kruispunt van de N70 met de op- en afrit van de R4, waar in september 2022 een 62-jarige vrouw overleed na een aanrijding met een vrachtwagen.

mtmBron: BELGA

Op 19 februari 2018 werd de 16-jarige Nikita op de fiets aangereden door een vrachtwagen, op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en de Orchideestraat. Ze kwam onder de vrachtwagen terecht en overleefde het niet. Het ongeval veroorzaakte ophef omdat het kruispunt al jaren op de lijst van zwarte punten stond. De kruising werd na de feiten aangepast voor de fietsveiligheid, maar de echte heraanleg startte in het voorjaar van 2022.

De werken aan “het gevaarlijke kruispunt naderen een mijlpaal”, zegt Wegen en Verkeer. “In de paasvakantie wordt het kruispunt geasfalteerd en kan het terug opengesteld worden. Het verkeer zal door de werken verderop richting Herman Teirlinckstraat nog niet zoals normaal verlopen, maar het zwarte kruispunt is daarmee een jaar na de start van de werken wel verleden tijd.”

Vanaf begin april zal er enkele weken extra hinder zijn, waarschuwt het Agentschap. “Voor de afwerking van het kruispunt zullen we het wegdek uitbreken en vervangen door een nieuwe laag asfalt. Dat staat vanaf 3 april op onze planning. Als alles vlot verloopt en bij goed weer duren deze werken goed twee weken.”

Daarna wordt de werf uitgebreid richting Lochristi. Tot september 2023 is de op- en afrit van de R4 aan de Drieselstraat daardoor afgesloten voor alle verkeer. De einddatum voor alle werken is intussen opgeschoven van het voorjaar van 2024 naar het najaar van 2024.

Aangeboden door onze partners