Voetbal 1ste nationale Jong AA Gent

Meer ervaren tegenstand komt Robbie Van Hauter en Jong AA Gent ten goede: “Voetballen nu veel meer volwassen”

“We beseffen dat Eisden niet veel laat liggen en weten dat het heel moeilijk zal worden”, blikt Van Hauter (links) vooruit op de match tegen de leider.© Nic Declercq

De nederlaag op bezoek bij FC Luik is verwerkt. De jonge Buffalo’s kijken alweer uit naar de komst van competitieleider Patro Eisden. “We beseffen dat Eisden niet veel laat liggen en weten dat het heel moeilijk zal worden”, blikt Robbie Van Hauter alvast vooruit.

Stefan Smet

“Natuurlijk was de ontgoocheling na de nederlaag in Luik immens”, zucht middenvelder Robbie Van Hauter. “Als we de partij met elf man hadden kunnen uitspelen, zat er ongetwijfeld ook veel meer in voor ons. Misschien hadden we zelfs wel gewoon kunnen winnen. Luik staat anderzijds niet toevallig zo hoog gerangschikt, maar wij waren gewoon het betere team. Jammer dat we niet negentig minuten lang met gelijke wapens konden strijden.”

Met een doelpuntje voor de jonge Buffalo’s had Van Hauter ook een belangrijk aandeel in de Gentse collectieve prestatie. “Voor de pauze kon ik nog even de spanning weer in de match brengen, maar mijn gelijkmaker werd al snel weer tenietgedaan”, jammert Van Hauter. “Het was een knappe goal na een prima tegenaanval. Helaas was het dus even later alweer 2-1 en dan krijg je toch een mentale tik. Als we de rust hadden kunnen halen met een 1-1-tussenstand, konden we ook tactisch wat bijsturen, maar helaas slaagden we daar niet in.”

Leider op bezoek

Komende zaterdag ontvangt Jong AA Gent leider Patro Eisden en dat belooft opnieuw een pittige opdracht te worden. “We beseffen dat Eisden niet veel laat liggen en weten dat het heel moeilijk zal worden”, schat de middenvelder in. “Anderzijds moeten we gewoon zorgen dat we ons beste niveau halen. De heenmatch in Eisden herinner ik me nog levendig. We begonnen heel sterk en waren de betere ploeg. Op een vrije trap slikten we de 1-0 vlak voor rust en dat was toch een opdoffer. Na de pauze gingen we nog op zoek naar de gelijkmaker, maar zij maakten het vervolgens af. Natuurlijk willen we dat scenario proberen te voorkomen en we hebben zeker ook al heel wat stappen gezet in onze ontwikkeling. Zo voetballen we nu toch wel veel meer volwassen. Tegen Heist verloren we bijvoorbeeld nog voor eigen publiek omdat zij gewoon veel feller in de duels waren, maar op bezoek bij hen, konden we onze voet naast die van hen zetten en wonnen we gewoon verdiend. Het is nu vooral zaak om die individuele foutjes uit ons spel te krijgen. Die worden immers keihard afgestraft.”

Extra ervaring

Van Hauter blikt dan ook best wel tevreden terug op de voorbije maanden, maar blijft voorlopig toch een tikje op zijn honger zitten. “Sinds Nieuwjaar kom ik steeds beter uit de verf en voel ik me ook individueel stilaan naar mijn beste vorm groeien. Het grootste verschil met vorig seizoen is toch vooral de tegenstand. We hadden echt enkele matchen nodig om te beseffen wat er ons te wachten stond. De andere ploegen zijn vaak heel ervaren en je merkt dat zij extra gemotiveerd aan de aftrap komen. Met een jaar extra ervaring in eerste nationale, hadden we nu wellicht veel hoger gestaan. Toch blijft het ons doel om volgend jaar in 1B uit te komen en zolang die kans bestaat, zullen we er ook alles aan doen.”

Aangeboden door onze partners