Filmzaal die eten en kijken combineert, zoekt nieuw onderkomen: “Het kan zo niet verder, al vindt het publiek dat wel charmant”

© IF

Gent -

Ciné Mangiare, het filmproject van Lotar Desmet (32) dat eten en film kijken combineert, zoekt een nieuw onderkomen. De huidige locatie, een garage aan de Groendreef, moet worden verbouwd.

Sander Luyten

Ciné Mangiare heeft woensdag het programma voor april bekendgemaakt en daar zitten weer een paar cinematografische pareltjes tussen: Donnie Darko (2001), Dead Man (1995) en Tideland (2005), om er maar enkele te noemen. Tegelijk meldt organisator Lotar Desmet dat het voorlopig de laatste voorstellingen zijn op de huidige locatie.

“Als ik van die garage een degelijke filmzaal wil maken, moet ik een pak verbouwingswerken uitvoeren”, zegt Desmet. “Er is veel condensatie in de zaal. Zeilen vangen dat op en het publiek vindt dat charmant, maar ik moet er elke dag op staan kijken. Zo kan het niet verder. Ik ben in overleg met Stad Gent om de locatie om te vormen tot een horecapand, maar dat kost tijd. Ten vroegste in augustus zal alles rond zijn.”

Buitencinema

Daarom zoekt Desmet een nieuwe locatie waar hij vanaf juni enkele maanden terecht kan. “Liefst iets met een hoog plafond en dicht bij het centrum. Als er plek is om in de zomer een buitencinema op te stellen, zou dat helemaal tof zijn”, zegt Desmet.

Ciné Mangiare begon een vijftal jaar geleden in de Dampoortstraat om nadien voor een maand te verhuizen naar de huidige locatie. Daarna ging het naar de Hoogpoort en de Ajuinlei. Begin dit jaar landde het project opnieuw in de garage tussen de Groendreef en de Klapeksterstraat. Om de twee dagen wordt er voor de film een andere maaltijd aangeboden. Donderdag en vrijdag staat er zelfgemaakte cordon bleu op het menu.

Moeder

Rijk wordt Desmet er niet van, bekent hij, maar zijn passie voor films drijft hem voort: “Ik ben opgegroeid met films. Mijn moeder zette me vaak af aan de cinema. Mijn programmatie is een mix van genres, maar het zijn bijna altijd films die mijn moeder en ik belangrijk vinden. Het is leuk als bezoekers die de film al eens hebben gezien, nog eens komen kijken en vrienden meebrengen die de film nog niet hebben gezien.”

Wie een geschikte locatie heeft, of weet zijn, mag Lotar Desmet steeds contacteren. Dat kan via lotar@cinemangiare.be.

INFO: www.cinemangiare.be

Aangeboden door onze partners