Toekomst van Maison Ullens-winkel in Antwerpen oogt onzeker na moord op steenrijke barones

Het tragische nieuws van de moord op barones Myriam Ullens de Schooten brengt ook de Antwerpse modewereld in beroering. Alles was immers in gereedheid gebracht om in het najaar in de stad een conceptstore van haar luxemodemerk Maison Ullens te openen.

pavi

Sinds begin dit jaar is ontwerper Christian Wijnants, die zijn eigen winkel heeft in de Steenhouwersvest en vorig jaar al samenwerkte met de barones, ook officieel de artistieke directeur van Maison Ullens.

LEES OOK. Wie is de steenrijke barones die op straat werd doodgeschoten door haar stiefzoon?

Maison Ullens grossiert sinds 2011 - in hun eigen woorden - in ‘elegantie, met hoogwaardige materialen, precieze snit, onberispelijk detail en goed gedefinieerde silhouetten’. Dit alles geïnspireerd door de reiservaringen van de barones.

De kleren moet je overal ter wereld kunnen dragen en je moet ze makkelijk kunnen inpakken voor op het vliegtuig. Daarom zijn ze ‘comfortabel en duurzaam’. Het woordje duur mogen we daar gerust aan toevoegen. De prijzen variëren tussen 550 euro voor een T-shirt en 5.200 euro voor een trenchcoat van leer en lamsvel. (Lees verder onder de foto)

Maison Ullens op Madison Avenue in New York.© rr

Maison Ullens richt zich dan ook tot het hoogste segment. Op dit ogenblik heeft het modehuis winkels in de Rue de Marignan, een zijstraat van de Champs-Elysées in Parijs, op Madison Avenue in New York en in het mondaine Amerikaanse wintersportoord Aspen.

LEES OOK. Stiefzoon in verdenking gesteld van moord op barones Myriam Ullens

Antwerpen zou mooi in dat rijtje gepast hebben, vond de vermoorde bazin. Het is echter nog veel te vroeg om te zeggen wat er met het merk zal gebeuren en of de geplande winkel in Antwerpen er nu ook daadwerkelijk komt. Het bedrijf vraagt tijd om deze dramatische moord emotioneel te verwerken voor het over de toekomst zal beslissen.

Christian Wijnants is de artistieke directeur van Maison Ullens.© Léopoldine Balis

De barones in Londen in 2017.© Getty Images for Dior

Aangeboden door onze partners