VOETBAL 3DE AFDELING VV A Kalken - KHO WOLVERTEM MERCHTEM

Punten pakken is de enige optie voor Robbe Vandevoorde en Wolvertem Merchtem: “De oudere garde moet de jonkies op sleeptouw nemen”

Robbe Vandevoorde: “Er wachten ons nog vier matchen die ik telkens zal spelen met een over-mijn-lijk-mentaliteit.”© Kms

Merchtem -

Met nog vier matchen te spelen, is punten pakken meer dan ooit aan de orde voor Wolvertem Merchtem. Met een trip naar Kalken, de vierde in de stand, in het verschiet, mag het mes gerust tussen de tanden worden gestoken. De nieuwe trainer, Kevin Bogemans, zorgde voor een nieuwe wind bij de fusieclub in nood, maar in Drongen resulteerde dat nog niet in punten.

Eric Biesemans

Verdediger Robbe Vandevoorde, 25 pas maar al een van de anciens van de club, weet ook dat het nu van moeten is.

“In Drongen verloren we met het kleinste verschil, maar dat was allerminst een weergave van het spelbeeld”, oordeelt Vandevoorde. “De trainer had de pionnen goed gezet en we hadden zeker 70 procent van de partij balbezit. Dat is erg veel, maar kansen afdwingen, laat staan in de zestienmeter geraken, lukte amper een paar keer. We toonden ons een sterk blok, maar halfweg de eerste helft vond de thuisploeg toch een gaatje. Bij ons ontbrak diepgang en het lijkt wel of elke tegenstander uit elke schaarse kans een doelpunt puurt.”

Frustrerend

“En ja, we speelden een prima partij en dan is het frustrerend om toch met lege handen te moeten terugkeren. Gebeurt dit halfweg het seizoen, dan baal je daar niet om, want er was goed gespeeld. Maar met het einde van deze campagne in zicht, voelt dat anders aan. Er wachten ons nu nog vier matchen. Ik zal die zeker iedere keer spelen met een over-mijn-lijk-mentaliteit. Er is geen keuze, maar ik blijf het positief in zien.”

“De concurrenten in de strijd om het behoud pakken punten en het resterende programma is zeker niet gemakkelijk. Kalken won op de openingsmatch met 0-3 bij ons, maar toen maakten we geen te beste beurt. Nu moeten we er tegenaan en dat is de wil van iedereen. De oudere garde moet de jonkies op sleeptouw nemen”, aldus de Opwijkenaar.

Vandevoorde tekende nog niet bij, maar dat zit er wel aan te komen.

“Ik moet nog bij de voorzitter passeren, maar daar verwacht ik niet meteen problemen.”

Aangeboden door onze partners