Eerste spadesteek gegeven voor ‘UZ Gent van de toekomst’

Eric Mortier (van links naar rechts), Chantal Haeck, Piet Hoebeke, Geert De Soete en Mathias De Clercq steken de eerste spades in de grond.© fvv

Gent -

In het UZ Gent zijn donderdag de eerste spades in de grond gegaan voor de bouw van een grote nieuwe toren, Nobel I. Als centrum voor innovatie, onderwijs en onderzoek vormt die de eerste stap in een groot toekomstplan van het ziekenhuis.

Fien Lakiere

“De aanvang van de werken aan Nobel I is een belangrijk moment voor ons, want dit toekomstgerichte gebouw is het eerste dat binnen ons masterplan een permanente plek toebedeeld kreeg”, zegt gedelegeerd bestuurder prof. dr. Eric Mortier.

LEES OOK. Toren van 62 meter met daktuin eerste stap naar ‘UZ Gent van de toekomst’

Het gebouw van dertien verdiepingen wordt bijna volledig gebouwd met onderdelen die vooraf elders worden gemaakt. Zo ontstaan grote open ruimtes die kunnen worden ingevuld als kantoor, productie- en opslagruimte, consultatieruimte of laboratorium. Bovenaan komt een daktuin.

De eerste diensten moeten in het najaar van 2024 kunnen verhuizen naar de nieuwe toren. Ze vinden er tijdelijk onderdak, in afwachting van werken op hun huidige of toekomstige locatie.

Zo moet ‘Nobel I’ er binnenkort uitzien.© UZ Gent

Aangeboden door onze partners