voetbal 1ste provinciale HO Bierbeek - KFC Wambeek-Ternat

Thibeau Dochez met Bierbeek paraat voor topper tegen Wambeek-Ternat: “We gaan vol voor de titel”

Thibeau Dochez telt met Bierbeek maar één punt minder dan de leider.© Vel

Bierbeek -

Middenvelder Thibeau Dochez (21) gaat met HO Bierbeek vol voor de titel. Makkelijk wordt dat niet met zaterdag de topper tegen Wambeek-Ternat, de derde in de stand, en het weekend nadien de clash op bezoek bij leider Fenixx BeigHum.

Stefan Van de Weyer

Met een achterstand van acht punten leek Bierbeek bij de winterstop uitgespeeld voor de titel. Ondertussen is het leider Fenixx BeigHum genaderd tot op één punt.

“Die ommezwaai is ongelooflijk en bewijst hoe onvoorspelbaar voetbal is”, zegt Thibeau Dochez. “Ik verwacht dat het tot de slotspeeldag spannend zal blijven. We hebben het enkel aan onszelf te danken dat we terug in de titelrace zitten. We willen er vol voor gaan en dat werd de voorbije weken opeens enorm zichtbaar met een 9 op 12.”

Spektakel en veel doelpunten

Zaterdag neemt Bierbeek het op tegen Wambeek-Ternat, de nummer drie in de stand.

“Die tegenstander is ook in vorm en zette zelfs een 12 op 12 neer. Normaal gezien staat een match tegen Wambeek-Ternat garant voor spektakel en veel doelpunten. Op training besprak ik met ploegmaat Joren Nys hoe groot de kans is dat dat opnieuw het geval zal zijn. Ik verwacht dat het een boeiende en leuke wedstrijd zal worden. We zijn het aan onszelf verschuldigd om de drie punten te pakken. In de heenronde werd het 0-3 in een prima duel. Ik verwacht dat de terugwedstrijd heel anders en evenwichtiger zal verlopen. Er wachten ons nog enkele finales”, vertelt de middenvelder uit Meerbeek, die als 4-jarige begon te voetballen bij het plaatselijke Standaard Meerbeek, maar na een half seizoen al overstapte naar OH Leuven. Daar bleef hij tot zijn zestiende.

“Ik wou minder druk op de schouders en meer genieten van de sport. Daarom koos ik voor de jeugd van Bierbeek, waar ik ondertussen al vier jaar in het eerste elftal voetbal”, besluit Thibeau Dochez.

Aangeboden door onze partners