Rode Kruis eert zorgsector met bijzonder event

© if

Ronse -

Rode Kruis Ronse-Kluisbergen organiseert van 21 april tot en met 14 mei het ‘post-corona’ evenement Connecting Care, waarmee de afdeling hulde brengt aan alle mensen uit de zorgsector die de voorbije jaren het beste van zichzelf gaven.

Fernand De Vos

“De immense inzet van al onze zorgverleners verdient blijvende erkenning”, zegt afdelingsvoorzitter Leen Schollaert. “Met Connecting Care willen we onze verbindende rol bevestigen en ook stilstaan bij menselijke thema’s als kwetsbaarheid, waardigheid, veerkracht en het belang van zelfzorg en mentaal welzijn voor iedereen die zorgt voor anderen. De opbrengst van dit event gaat onder meer naar de vzw Habbekrats, die zich inzet voor kwetsbare jongeren.”

Fototentoonstelling ‘Dank u zorg’ van fotograaf Zeger Garré staat in TIO3 centraal. Daarnaast zijn er ook lezingen en workshops door onder meer Arne Quinze (24 april), Carl Vandevelde (26 april), Linus Vanlaere (27 april) en Veerle Dobbelaere (9 mei). Op 12 mei vindt in het COC een benefietconcert van Soulbrothers Light plaats,met afterparty door DJ Stream.

Aangeboden door onze partners