Ontsnapte ezels op terugweg naar eigenaar, die nergens van wist: “Ik viel compleet uit de lucht”

De dieren verbleven bij Mark Wentein in zijn Paardenasiel in Koolkerke.© rr

Brugge -

De eigenaar van twee ontsnapte ezels die dinsdag in Lissewege werden aangetroffen, is gevonden. Het gaat om een veehandelaar uit hetzelfde dorp. “Ik viel compleet uit de lucht”, zegt Koenraad Verheye.

Koen Theuns

De reis van Laruso en zijn naamloze gezellin zit erop. De twee ontsnapte ezels trokken er dinsdag op uit en maakten een wandeling op en langs de N31. En dat was niet geheel zonder gevaar. “Zo reed een vrachtwagen een tijdlang traag achter de dieren aan om het verkeer wat op te houden. Uiteindelijk werden ze aangetroffen in een voortuin”, vertelt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie.

Vanuit Lissewege werden ze woensdag overgebracht naar het Paardenasiel in Koolkerke. Na een oproep op Facebook en berichten in de media kreeg de politie verschillende tips binnen. “De eigenaars werden gevonden door alerte buren, die op deze berichten reageerden”, zegt Mark Wentein van het Paardenasiel. “We hadden reeds telefonisch contact en organiseren de terugreis.”

Tussen de koeien

De eigenaar, dat is Koenraad Verheye uit Lissewege. Hij vernam pas donderdag dat hij zijn twee ezels kwijt was. “Toen de politie me dat vertelde, viel ik compleet uit de lucht. Pas toen ik op de weide ging kijken en zelf kon vaststellen dat ze er niet meer waren, geloofde ik het”, zegt Verheye, die als veehandelaar 140 koeien heeft grazen. “Die twee ezels lopen daar gewoonlijk gewoon tussen, vandaar dat hun afwezigheid ook niet opviel. Hoe ze zijn weggeraakt, dat weet ik niet. Het zijn twee brave dieren die ik al tien jaar heb en die nooit eerder zijn ontsnapt. Ik kan alleen maar vermoeden dat er een poort heeft opengestaan”, zegt Verheye. “Maar ik ben vooral blij dat ze gevonden zijn. Vrijdag ga ik ze ophalen.”

Aangeboden door onze partners