“ We zullen het er niet bij laten”: vandalen leven zich uit in vers gegoten beton van nieuw fietspad tussen Oedelem en Beernem

© if

Beernem -

Vandalen hebben zich afgelopen nacht uitgeleefd in het vers gegoten beton van het nieuwe fietspad tussen Oedelem en Beernem. Over een afstand van honderden meters werden beschadigingen aangebracht. “We zullen het hier niet bij laten”, reageert burgemeester Jos Sypré furieus. “De politie is op de hoogte.”

Arne Franck

Tussen Beernem en Oedelem wordt momenteel de rijweg volledig vernieuwd. Er wordt ook werk gemaakt van een verkeersveilig fietspad tussen de twee woonkernen. Woensdag werd het beton van een deel van het fietspad gegoten. Maar ’s avonds op ’s nachts brachten vandalen over een afstand van honderden meter afdrukken aan in de beton.

© if

“Het is duidelijk dat het om drie fietsers gaat, die op sommige plekken zelfs bewust remsporen hebben gemaakt”, zucht schepen van Openbare Werken Claudio Saelens (CD&V). Ook werd de naam ‘Daan’ een drietal keer in de beton aangebracht. Dit is een van de belangrijkste dossiers in de gemeente. Ik begrijp niet wat mensen bezielt om zoiets te doen.”

Burgemeester Jos Sypré (CD&V) is furieus over de vandalenstreek. “Dergelijke toestanden maken me heel erg kwaad”, zegt hij. “Zeker wanneer de werf volledig afgesloten was en je moeite moest doen om op het fietspad te geraken. We zullen het er niet bij laten. We hebben dit laten vaststellen door de politie. Morgen zitten we samen met de politie en zal ik dit grondig laten onderzoeken. We roepen getuigen op zich te melden bij de politie.”

Aangeboden door onze partners