Voetbal 2de afdeling VV A & 1ste provinciale

Nakende fusie zorgt voor veel onrust bij spelers en trainers van KVK Westhoek en Sassport Boezinge: “Ze maken het ons echt niet gemakkelijk”

Westhoek-trainer Bram Lucker (links) hoorde ook het gerucht dat Boezinge-coach Dylan Vanhaverbeke (rechts) al zou weten dat hij bij een fusie volgend seizoen de ploeg mag leiden. Afwachten echter of de samensmelting er effectief komt en wie dan de T1 wordt.© Bart Vandenbroucke

Het nieuws over de nakende fusie tussen KVK Westhoek en Sassport Boezinge sloeg in Ieper in als een bom en bracht veel reactie teweeg. Niet in het minst bij de betrokken trainers en spelers.

Koen Verdruye

Toen de spelers van KVK Westhoek en Sassport Boezinge dinsdagavond na de avondtraining weer in de kleedkamer kwamen, werden ze met het nieuws over de nakende fusie om de oren geslagen. “Je zag en hoorde meteen al die smartphones afgaan en na een paar minuten wist iedereen al wat er gaande was”, aldus Jonas Vandermarliere (Boezinge). “Wij wisten nergens van en iedereen was heel verbaasd. Meteen kwamen veel tongen los en dat was woensdag de hele dag niet anders. We hebben toen wel het bericht gekregen dat er donderdagavond na de training meer uitleg zou volgen.”

Sassport Boezinge is al een tijdje rond met de kern voor volgend seizoen en ook de trainers liggen vast. Woensdag circuleerde al het gerucht dat huidig T1 Dylan Vanhaverbeke ook volgend seizoen de ploeg zou leiden, ook in het geval van een fusie. “Laat ons hopen”, aldus assistent-trainer Frederik Wydoodt, een man met een heden en verleden bij beide clubs. “Ik ben jeugdtrainer bij Westhoek geweest en liet dat achter om eerst de B’s van Boezinge onder handen te nemen en sinds oktober vorig jaar T2 van de A-ploeg te worden. Ik hoop dat ik dat kan blijven en niet met lege handen achterblijf. Ze kennen mijn capaciteiten bij beide clubs en ik hoop dat de beslissers dat in rekenschap nemen. Ik heb nooit iets opgevangen over een fusie en viel dus ook compleet uit de lucht.”

“Ik viel compleet uit de lucht. Ik hoop dat ik kan blijven en niet met lege handen achterblijf”

Frederik Wydoodt, T2 van Boezinge

Beide clubs zouden wel complementair kunnen zijn met mekaar. Boezinge heeft een dynamisch bestuur, vrijwilligers en een ploeg voor volgend seizoen, iets wat bij Westhoek minder het geval is. Voorzitter Willy Lamaire is 76 jaar en wil de club liefst zo snel mogelijk in goede handen achterlaten. Als de Algemene Vergadering van 13 april het licht op groen zet, is het zover en is de fusie een feit. Communicatie was er niet na de bekendmaking van het nieuws, al vroeg men woensdag in de late namiddag op de sociale media wel om begrip en geduld en werden de namen van de spelers die hun contract verlengden (7) en de nieuwkomers (3) nog eens opgesomd.

Nooit rook zonder vuur

Westhoek-trainer Bram Lucker zat deze week een paar dagjes thuis met een fikse griep en volgde de zaak vanop afstand. “Prettig is anders”, zuchtte hij. “Ik hoor ook veel geruchten en dat Boezinge-coach Dylan Vanhaverbeke al zou weten dat hij trainer blijft volgend seizoen. Ik heb echter nog een doorlopend contract bij Westhoek en kwam onlangs met ambitie naar Ieper. Ik krijg uit alle hoeken lof voor mijn werk en wil dat natuurlijk verderzetten. Maar er is nooit rook zonder vuur en dus ben ik op mijn hoede en wacht ik af. Ik wil mij nu echter volop concentreren op die zes resterende wedstrijden en de strijd om het behoud. Mijn enige doel is nu zaterdag proberen punten te pakken tegen Jong Cercle, maar laat mij toe om te zeggen dat ze het ons echt niet gemakkelijk maken.”

Aangeboden door onze partners