Brand verwoest chalet op camping: “Uitgeschoven met een kaars”

Van de woning blijft niet veel meer over.© scl

Boortmeerbeek -

Een uitslaande brand heeft een chalet in Boortmeerbeek compleet in de as gelegd. De brandweer moest woensdagnacht uitrukken naar camping Floreal aan de Goorweg. Er vielen gelukkig geen slachtoffers. “De buurvrouw zou uitgeschoven zijn met een kaars”, zegt Jerry Bergen (59). “Er klonken ook serieus wat knallen tijdens de brand.”

Sam Coremans

Jerry beleefde geen rustige nacht afgelopen woensdag. “Ik merkte rond middernacht dat de elektriciteit uit was”, zegt Jerry. “Toen ik een kijkje buiten nam, zag ik dat de chalet verderop in lichterlaaie stond. De vijftiger verwittigde de brandweer. “Ze vroegen me of er nog mensen in de woning waren. Maar als daar nog mensen zaten, moesten we spreken over lijken.” (lees verder onder de video)

De hele chalet brandde uit.© Jerry Bergen

Tijdens de brand klonken luide knallen doorheen de camping. “Ik heb gehoord dat ze zuurstofflessen in de woning had”, zegt Jerry. “Die zouden het onder het vuur begeven hebben. Gelukkig raakte mijn buurvrouw snel uit de brand. Blijkbaar was ze uitgeschoven met een kaars, waarna de brand begon. Voor hetzelfde geld was ze bewusteloos geraakt van die val.”

“De politie en brandweer rukten rond middernacht uit naar de camping”, zegt Paul Belmans van politiezone BHK (Boortmeerbeek, Haacht, Keerbergen). “Er waren inderdaad explosies bij de brand. Na de eerste vaststellingen lijkt het op een ongeluk. De bewoonster van de chalet krijgt opvang in woonzorgcentrum Ravestein.”

© scl

© scl

Aangeboden door onze partners