Tegenvaller voor Youri Tielemans, die comeback moet uitstellen: “Hij heeft rust nodig”

Youri Tielemans.© Action Images via Reuters

Leicester City-coach Brendan Rodgers had donderdag geen goed nieuws over Youri Tielemans op de persconferentie in aanloop naar de uitmatch van zaterdag tegen Crystal Palace. De 25-jarige middenvelder, out met een enkelblessure, zal mogelijk later dan voorzien zijn rentree vieren.

Jens HeylenBron: BELGA

Tielemans liep eind februari een vervelende enkelblessure op en moest daardoor onder meer verstek geven voor de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Zweden en Duitsland. Tielemans zou normaal deze week de trainingen hervatten, maar kent volgens Brendan Rodgers een terugval in zijn herstel.

“Tot afgelopen vrijdag revalideerde hij erg goed”, zo verklaarde Rodgers. “Hij heeft een lichte terugval gehad, waardoor hij nu wat rust nodig heeft. Dat is teleurstellend voor ons, maar we moeten de enkel opnieuw laten herstellen en daarna evalueren waar we staan.”

Ook Praet niet pijnvrij

Ook Dennis Praet kampt met fysieke kwaaltjes. De Rode Duivel kwam volgens Rodgers terug van de interlandbreak met een lichte pijn in het bovenbeen, maar hij zou normaal vrijdag al opnieuw kunnen trainen.

Na 27 speeldagen is Leicester City 17de in de Premier League. Het telt een punt meer dan West Ham United, dat op de eerste degradatieplaats staat. West Ham heeft een match minder gespeeld.

Praet op training van de Rode Duivels.© BELGA

Aangeboden door onze partners