Voetbal  3de Provinciale D  SK Herdersem - VC Herzele-Ressegem

Brecht Van Waeyenberge wil met Herzele-Ressegem naar de eindronde: “Meer zit er niet in”

Brecht Van Waeyenberghe: “We treffen met leider Sint-Antelinks en Baardegem nog de twee titelkandidaten.”© ID/ Gregory Van Gansen

Herzele -

Na een mooie periode bij Borsbeke maakt Brecht Van Waeyenberghe het mooie weer bij VC Herzele-Ressegem. De club hoopt de verfraaide infrastructuur te vieren met de promotie naar tweede provinciale, maar strandde vorig seizoen op de tweede plaats en in de eindronde. “Meer dan de eindronde spelen, zit er ook ditmaal niet in gezien ons hobbelige parcours.”

Wim Redant

Borsbekenaar Brecht Van Waeyenberge wil met Herzele-Ressegem naar de eindronde om daar het seizoen alsnog te redden. De kaarten liggen gunstig geschud na de 3-0-zege tegen Smetlede.

“We staan vijfde met acht punten voorsprong op de zesde plaats en dat met nog slechts vier speeldagen voor de boeg”, zegt Van Waeyenberge. “We kunnen de eindronde dus als het ware ruiken. Meer zat er dit seizoen eigenlijk niet in gezien ons hobbelige parcours. Ergens bleven we dus wel fors onder de verwachtingen als je weet dat we vorig seizoen TK Meldert het vuur aan de schenen legden in de titelstrijd en dat tot het bittere einde. In de eindronde werden we meteen uitgeschakeld. De eindronde blijft een loterij. Dat staat ons dit seizoen opnieuw te wachten. Hopelijk lukt het dit keer wel, want met de vernieuwde infrastructuur zou Herzele-Ressegem zeker niet misstaan in tweede provinciale.”

Zout in de wonde

Herzele-Ressegem kan nog wel degelijk een rol spelen in de titelstrijd, maar dan wel in de rol van scherprechter en niet als protagonist.

“We treffen met leider Sint-Antelinks en Baardegem nog de twee titelkandidaten. Sint-Antelinks beschouw ik als de favoriet. Hopelijk is Sint-Antelinks al kampioen tegen dat we elkaar treffen. Onze onderlinge wedstrijden zijn steeds geladen derby’s en het zou extra zout in de wonden strooien onze buur uitgerekend tegen ons de titel te zien vieren. Sint-Antelinks verdient de titel anders wel. Sedert de trainerswissel is die ploeg niet meer te stuiten.”

Van Waeyenberghe speelt als midvoor, maar ook als spelverdeler en legt de vinger op de wonde. “Ons probleem is het scorend vermogen. We rekenden op Xander Vanderbeck die jaarlijks goed is voor twintig goals, maar net voor de seizoenstart werden we geconfronteerd met zijn afhaken. We beschikken over de beste defensie van de reeks, maar ook over de op drie na slechtste aanval. We beschikken over een toffe groep en het voelt zeker niet aan alsof we in een neerwaartse spiraal zitten. We kunnen evenwel niet ontkennen dat we na de tweede plaats van vorig jaar nu op de titel mikten en dat werd een slag in het water.”

Aangeboden door onze partners