Voetbal 3de afdeling VV A VW Hamme - Tempo Overijse

Jasper Penneman wil titelviering van Overijse nog wat uitstellen “We hebben nog wat goed te maken”

Jasper Penneman: “Als we winnen, dan hebben we nog een kans om kampioen te spelen. En die kans moeten we grijpen.”© Geert De Rycke

Hamme -

Als Tempo Overijse zaterdagavond in Hamme wint, dan is het kampioen. Maar bij de thuisploeg wil men het zover niet laten komen. De Wuitens zijn de heenwedstrijd immers nog niet vergeten.

Ivan Elegeert

Wie er niet in geslaagd is om via de voorverkoop een ticket voor Lokeren-Temse - Eendracht Aalst te kopen kan zaterdagavond in Hamme genieten van een allicht even mooie pot voetbal.

“Want dat zal het zeker worden”, voorspelt Hams middenvelder Jasper Penneman. “Overijse is ongetwijfeld de ploeg met het meeste talent van de reeks. Ze zijn ook aan een sterke reeks bezig. Maar dat kan je ook van ons zeggen. Wie er vorige week zaterdag in Aalter bij was, zal dat kunnen beamen”, vertelt Penneman.

“Bovendien hebben we nog wat goed te maken na de heenwedstrijd in Overijse. Vooral in de eerste helft waren we daar veruit de betere ploeg en hadden we ook meer dan één doelpunt kunnen en moeten scoren. Pas diep in de tweede helft ging onze 0-1 voorsprong daar verloren. In omstandigheden waar ook de scheidsrechter een rol speelde.”

Blauw-zwart heeft gezworen om op eigen veld de puntjes op de i te zetten.

“We willen in elk geval het titelfeestje van Overijse uitstellen. Winst betekent voor ons ook dat we zelf nog een kans maken om kampioen te spelen. En die kans moeten we grijpen. Het is niet de eerste keer dat een ploeg die de titel kan ruiken uiteindelijk toch nog aan de stress onderdoor gaat”, vervolgt Penneman.

Elk jaar sterker

Van stress is bij Hamme alvast geen sprake.

“Het eindrondeticket ligt op ons te wachten, ons seizoen is op zich nu al geslaagd. Maar de honger naar meer is er zeker. Wie weet de titel, maar zeker in de eindronde willen we er voor gaan. Deze groep speelt intussen al drie jaar samen en we voelden ons elk jaar sterker worden. Vele spelers willen dus ook wel eens een stapje hogerop zetten. Misschien krijgen we daar dit jaar wel een uitstekende kans toe.”

Penneman zelf is zeker nog ambitieus.

“Ik denk dat ik ook wel tevreden kan zijn over mijn seizoen tot nu toe. Ik probeer zo onopvallend mogelijk elke week mijn ding te doen. Dat is behoorlijk goed gelukt. Op uitzondering van één schorsingsdag was ik er elke wedstrijd ook bij. Regelmaat was en is mijn sterke punt”, besluit de Verrebroeknaar die ook volgend jaar in Hamme te zien zal zijn.

Voor de komst van Overijse kan trainer Verstraeten op uitzondering van de geschorste Lokando op zijn hele kern beroep doen. Warre Ponnet is hersteld na drie weken afwezigheid en komt weer bij de kern.

Aangeboden door onze partners