Volleybal  Nationale 3  Kapelle-op-den-Bos - VC Walhain 3-0

Gregory Mestrez met Kapelle-op-den-Bos op weg naar de titel: “We moeten onszelf onder druk blijven zetten”

Gregory Mestrez: “Haasrode Leuven B en Sporta Brussels liggen op de loer om de steek op te rapen indien wij die laten vallen.”© Kms

Kapelle-op-den-Bos -

Gregory Mestrez (29) is na een kurkdroge 3-0-zege tegen Walhain met Kapelle-op-den-Bos goed op weg naar de titel. Het team van de middenman uit Meise telt twee punten voorsprong op Sporta Brussels en vier op Haasrode Leuven B dat wel nog een inhaalwedstrijd achter de hand houdt.

Wim Redant

Met nog twee speeldagen voor de boeg ziet de situatie er rooskleurig uit voor Kapelle-op-den-Bos dat zijn lot volledig in eigen handen heeft met nog twee haalbare opdrachten voor de boeg. eerst is er de komst van Leefdaal-Bertem en vervolgens een uitje naar middenmoter Brussel-Oost op de slotdag. Gregory Mestrez liet zich zaterdag door Walhain niet verontrusten.

“We speelden een goede wedstrijd. Yorick Van De Velde nam de ploeg eens te meer op sleeptouw. Yorick torent er in deze reeks boven uit en trok de ploeg dit seizoen wel al vaker over de streep. Iedereen kent trouwens wel eens een mindere dag, maar onze coach kan putten uit een brede kern om in te grijpen waar het sputtert. Tegen Walhain lagen we nog het vaakst in de knoei met de arbitrage. Enkele ingebeelde toetsfouten zorgden voor ergernis en werden steevast in ons nadeel gefloten.”

Onvoorspelbare reeks

Mestrez ligt gebrand op de titel, maar blijft voorzichtig.

“De titel ligt voor het grijpen, maar je mag het vel van de beer nooit verkopen vooraleer hij geschoten is. We hebben ons lot wel in eigen handen, maar we spelen wel in een onvoorspelbare reeks. VBT Machelen bewees ons een gouden dienst door Sporta Brussels te vloeren, maar we moeten er ons voor hoeden daardoor nu plots te relax te gaan spelen. We moeten onszelf onder druk blijven zetten. Het gevaar loert nog steeds uit twee hoeken. VHL B en Sporta Brussels liggen nog steeds op de loer om de steek op te rapen indien wij die laten vallen.”

Gregory Mestrez zette even een stap terug, maar geldt als één van de sterkhouders van Kapelle-op-den-Bos.

“Ik wou graag op de hoek spelen en daarom maakte ik een zijsprong naar de B-ploeg. Met Eternit maakte ik destijds al eens de opgang mee van eerste provinciale naar tweede divisie en dit seizoen klom ik als middenman opnieuw aan boord met het oog op de titel en de promotie naar Nationale 2. Eternit is een familiale club met een groep die aan elkaar klit. Ook naast het volleybal trekken we met elkaar op. Indien Sporta Brussels complet staat, dan is dat de sterkste ploeg van de reeks. Wij getuigden van meer regelmaat”, besluit de programmeur van industriële installaties.

Aangeboden door onze partners