Voetbal 3de afdeling VV A SK Roeselare-Daisel

Kurt Vercamp geeft bij SK Roeselare-Daisel nu al (en niet na dit seizoen) het commando door aan de nieuwe T1 Steven De Groot: “Enkele nachten van wakker gelegen”

Steven De Groot (links) met zijn voorganger Kurt Vercamp.© Bart Vandenbroucke

De nederlaag tegen Wervik bleef niet zonder gevolgen bij SK Roeselare-Daisel, want dinsdagavond besliste trainer Kurt Vercamp om een stap opzij te zetten. Het siert de 55-jarige Roeselarenaar, wiens lichaamstaal zaterdag verraadde dat hij de makke prestatie van zijn ploeg niet kon smaken, dat hij het clubbelang boven zijn ego stelt. Steven De Groot neemt vroeger dan gepland het commando over.

Fons Vandewynckele

Drie weken geleden, na vijf gelijke spelen op een rij, was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar de nederlagen tegen Hamme en Wervik zorgden voor wrevel en frustraties bij Roeselare-Daisel. “Ik heb er enkele nachten wakker van gelegen vooraleer ik deze moeilijke knoop doorhakte”, vertelt Kurt Vercamp. “Precies omdat ik de club in mijn hart draag, ben ik bereid om een stap opzij te zetten, uiteraard in de hoop dat ik daarmee voor een schokeffect kan zorgen. Toen ik vorig seizoen in eerste provinciale gevraagd werd om tijdelijk over te nemen, loodste ik de ploeg van de achtste plaats naar promotie. Een resultaat waar ik nog altijd bijzonder fier op ben, maar eigen succes interesseert me niet. De club had en heeft nog steeds voorrang op mijn persoon. Vanaf nu ben ik T2 naast de nieuwe T1 Steven De Groot, die op mijn volledige medewerking kan rekenen.”

© VDB

In de spiegel kijken

Voor voorzitter Alexander Verduyn hoefde Kurt Vercamp geen stap opzij te zetten, maar hij heeft begrip voor diens beslissing. “Chapeau voor wat Kurt hier gepresteerd heeft. De tegenvallende resultaten van de jongste weken deden hem duidelijk geen deugd. Hij leed eronder. Met een draw tegen Wervik was het nooit zover gekomen. Hopelijk kijken de spelers nu even in de spiegel. Wij hebben een betere ploeg dan Wervik, maar zij vormden één hecht team terwijl het bij ons los zand was. Intussen is de druk alleen maar toegenomen.”

“Door zijn beslissing om een stap opzij te zetten, toont Kurt Vercamp nog maar eens dat hij Roeselare in zijn hart draagt”

Nieuwe T1 Steven De Groot

Steven De Groot (54) zou pas volgend seizoen de nieuwe trainer van Roeselare-Daisel worden, maar hij moet nu vroeger dan gepland al aan de bak. Donderdagavond leidde de Nieuwkerkenaar zijn eerste training op Schiervelde en zaterdag debuteert hij op Stekene. “Hier had ik niet op gerekend. Ik hoopte op een rustig seizoenseinde voor de ploeg, maar de laatste weken ging het duidelijk moeizamer. Bij winst tegen Wervik was er geen probleem geweest, maar de ploeg gaf niet thuis. Door zijn beslissing om een stap opzij te zetten, toont Kurt Vercamp nog maar eens dat hij Roeselare in zijn hart draagt. Ik ben dan ook bijzonder blij dat hij bij de sportieve staf blijft. Zijn ervaring en beroepsernst zullen ons goed van pas komen. Hopelijk maakt dit alles iets los bij de spelers. Ik ga ze alvast aan hun verstand brengen dat verliezen op Stekene geen optie is.”

© VDB

Aangeboden door onze partners