Meer dan 2 miljard euro waard: Jay-Z blijft lijst van rijkste hiphoppers aanvoeren

Jay-Z en zijn gezin.© AFP

Het bekende Amerikaanse zakenblad Forbes heeft nog eens de rijkste hiphopartiesten van het moment opgelijst, en komt alweer tot de constatering dat met grote voorsprong Jay-Z op de eerste plaats staat.

Tom Vets

Hij beschikt inmiddels dan ook over een vermogen van liefst 2,5 miljard dollar. Dat is ruim 2,3 miljard euro. Het moet wel gezegd dat de 53-jarige artiest dit bedrag nooit bij elkaar heeft kunnen harken louter met zijn muziek. Jay, die sinds 2019 miljardair is, verdient onder meer door aandelen in Armand de Brignac-champagne. Ook kon hij onlangs flink cashen door de verkoop van zijn belang in D’Ussé-cognac. Ook heeft de rapper zijn eigen platenlabel Roc Nation. Het ziet er sterk naar uit dat Jay nog jarenlang op de eerste plaats zal vertoeven.

Het verschil met zijn naaste concurrent is immers groot. De nummer twee op de lijst van rijkste artiesten in de hiphopscene is Diddy, hij zou een vermogen van ruim een miljard dollar hebben opgebouwd. In 2003 rapte Jay-Z dat hij wel 99 problems heeft maar dat een vrouw daarvan geen probleem is. Maar twee decennia later stellen we vast dat ook geld absoluut niet meer iets is waar Jay, geboren als Shawn Carter in het sociale huisvestingscomplex Marcy Projects in Brooklyn, zich ooit zorgen over hoeft te maken.

Aangeboden door onze partners