De finalisten van ‘1 jaar gratis’ zijn bekend: wie gaat straks naar huis met de 85.073 euro?

Kamal is ook gastheer in de finale.© ©Thomas Sweertvaegher

Volgende week donderdag is 1 jaar gratis toe aan de grote finale. Wie volgt operamuzikant Ken Gybels, de winnaar van vorig jaar, op? De vier kanshebbers zijn bekend, die tegen elkaar strijden om het nettojaarloon van de meest verdiende deelnemer. Het indrukwekkende bedrag van 85.073 euro is al bekend.

Tom Vets

Gaat de winst naar logistiek en administratief medewerker Pascal (31) uit Heverlee? Pascal heeft ook een flexi-job achter de bar. Hij volgt zeillessen om zijn passie op het water te kunnen uitoefenen. Een van zijn concurrenten is rechtenstudent Jef (21) uit Niel. Hij deed jarenlang aan rolstoeltennis op hoog niveau, met als hoogtepunt een deelname aan de Paralympische Spelen.

Een andere opponent is de 27-jarige Jasper, eigenaar van een crossfitzaak uit Oostende. Hij traint gemiddeld twintig uur per week en doet als gewichtheffer mee aan wedstrijden. De enige vrouw in de finale is de doctoraatsstudente Lotte (26) uit Berchem. Zij doet onderzoek naar het Marfansyndroom, een erfelijke aandoening van het bindweefsel. Haar grote droom is om een kinderboek uit te brengen waarin ze meer over het syndroom vertelt, mét eigen illustraties.

Wie toont zich de beste in het beslissende cijferduel? Dat ontdekken we op 6 april.

Aangeboden door onze partners