Geen blik achter de schermen van de Ronde van Vlaanderen dit jaar op Eén

© BELGA

Het was intussen jaarlijkse traditie geworden. Als opwarmertje voor de eigenlijke Ronde van Vlaanderen kregen de kijkers op Eén een terugblik met blik achter de schermen van Vlaanderens Mooiste. Maar ‘De ronde 105’ krijgt geen vervolg.

(eadp)

Met unieke beelden vanuit de volgwagens, de commentaarcabine en op de motor, op de fietsen van de renners, en bij ex-renners thuis gaven de makers een andere kijk op de koers. Maar De ronde 105 blijkt de laatste. In het zendschema is de terugblik op de Ronde van Vlaanderen niet terug te vinden. “Klopt”, klinkt het bij de VRT. “Dit jaar is er geen omdat er al verschillende edities waren. We hadden het gevoel dat intussen alle aspecten in beeld werden gebracht.”

De koers zelf wordt zondag wel van de start ’s ochtends tot de finish ’s avonds uitgezonden. Later op de avond herhaalt Eén nog een aflevering van Patrick Lefevere. Godfather van de koers, dat begin maart op Canvas en VRT Max werd uitgezonden. Op streamingdiensten zijn intussen ook documentaires van de wielerploegen zelf te vinden, zoals Wolfpack en All-in: Team Jumbo-Visma op Prime Video.

Aangeboden door onze partners