Gabriele (26) vindt appartement in Gent via Facebook, maar wordt opgelicht: “Er woonden al mensen in”

© IF

GENT -

De verhuizing van Gabriele Campanini (26) van Milaan naar Gent is met een fikse kater begonnen. De Italiaan gaat als kok aan de slag in een Gents restaurant en vond via de populaire Facebookgroep ‘Co-housing Gent’ een geschikt appartement. Dat dacht hij tenminste.

Laura Moens

Hij was zo gelukkig toen hij snel een woning in het Gentse had gevonden. De Italiaan Gabriele Campanini (26) verhuist op 7 april naar de Arteveldestad om in een Italiaans restaurant in het centrum te koken.

Begin maart vond hij in de Facebookgroep ‘Co-housing Gent’ een huurappartement in de Rozemarijnstraat. De huurprijs was 500 euro met een borgsom van 450 euro. “Ene Iskeel Akanni had een huurappartement in de groep geplaatst”, vertelt Gabriele. “Ik kon het pand via een digitale rondleiding bekijken en het sprak me meteen aan.”

Gabriele kreeg het huurcontract via Whatsapp doorgestuurd. Daarin stond de naam van de verhuurder, Marion Claudia Pierschkalla. Hij kreeg ook de betaalgegevens en maakte eerst de borgsom en niet veel later de huur van de eerste maand over. Samen goed voor 950 euro.

© IF

Opgelicht

“Maar toen me gevraagd werd om nog meer geld over te schrijven, vond ik dat vreemd”, vertelt hij. Gabriele checkte bij zijn nieuwe baas of dat normaal was. “Al snel werd duidelijk dat iets niet klopte. In het pand in de Rozemarijnstraat bleken al mensen te wonen. Er was geen huurappartement beschikbaar.”

De bewoners van het appartement wisten van niets. “Het adres was waarschijnlijk willekeurig”, aldus de Italiaan. Samen met zijn baas stapte hij naar de Gentse politie en diende hij een klacht in tegen onbekenden. De verhuurder, Marion Claudia Pierschkalla, bleek een dame te zijn die in Oostenrijk werkt.

Gabriele hoopt dat de daders opgespoord en gevat kunnen worden. “De Facebookprofielen en telefoonnummers zijn trouwens nog allemaal actief. Je kan dus maar beter uitkijken voor dergelijke oplichting”, waarschuwt hij.

Aangeboden door onze partners