Wielrennen

Jens Keukeleire dwingt in extremis selectie af voor de Ronde, die voor het eerst sinds 2016 weer in ‘zijn’ Brugge start: “Ik kan nog altijd mijn mannetje staan”

ens Keukeleire (midden) is klaar om zijn rol van ploegkapitein op te nemen.© Belga

De selectie van Jens Keukeleire (34) voor de Ronde van Vlaanderen liet even op zich wachten, maar geen kenner die eraan twijfelt dat hij EF Education-EasyPost mooie diensten kan bewijzen. “Ik wil mijn steentje bijdragen, voornamelijk dan als ploegkapitein van onze sterke Ronde-debutanten Neilson Powless en Mikkel Frolich Honoré”, zegt de Bruggeling.

Michel Vanden Heede

Begrijpelijk dat het hem iets doet om zondag te kunnen starten in zijn hometown. “Ik werk altijd toe naar deze periode”, vertelt Jens Keukeleire. “Mijn conditie is vrij goed. De laatste weken kon ik mijn taak naar behoren uitvoeren. Tijdens de verkenning op donderdag voelde ik me prima. Ik heb een goede band met onze Amerikaan en Deen. De rol om hen wegwijs te maken in de Vlaamse Ardennen, ligt me. Ik ben gemotiveerd, want het zijn mijn thuiswegen. Ik ken elke bocht en elke kassei op het parcours. Voor Powless daarentegen was het best een verwarrende verkenningstocht. Na drie hindernissen wist hij al niet meer waar hij was. Ja, ik kan zeker een meerwaarde zijn voor onze ploeg. Mocht de Ronde een ramp worden voor Powless, dan zal hij zich misschien willen richten op de Ardense klassiekers. Maar ik zou niet weten waarom hij geen grote toekomst zou hebben in het Vlaamse werk. Zijn prestatie in Dwars door Vlaanderen (waar hij derde werd, red) bewijst dat hij aanleg heeft voor de kasseiklassiekers. We hebben trouwens nog enkele jonge talenten, die binnenkort zullen schitteren op het hoogste niveau. Ik zou hen graag bijstaan de komende jaren.”

“Ik ben gemotiveerd, want het zijn mijn thuiswegen. Ik ken elke bocht en elke kassei op het parcours”

Jens Keukeleire (EF Education-EasyPost )

“Het zou dan ook mooi zijn mocht ik mijn verbintenis kunnen verlengen”, vervolgt Keukeleire. “Als het even kan, wil ik nog enkele seizoenen meedraaien. Vorig jaar heb ik voor het eerst nagedacht over mijn toekomst. Uiteindelijk heb ik voor mezelf uitgemaakt dat ik me nog een poos wil focussen op de koers. Het fietsen blijft sowieso plezierig. De lange uithuizigheid is op mijn leeftijd minder leuk, maar ik voel me nog niet klaar voor mijn afscheid. Door corona heb ik wel even een knauw gekregen. Ik heb geweldig afgezien, maar had het geluk dat het seizoen vier maanden stillag. Het jaar nadien kreeg ik allerhande klachten. Gelukkig vonden we snel een oplossing. Ja, ik kan nog altijd mijn mannetje staan.”

Een twaalfde plaats in 2019 was het beste resultaat van Jens Keukeleire in Vlaanderens Mooiste. Hij mocht spurten voor de derde prijs. Zijn ploegmaat Alberto Bettiol won toen. De Italiaan heeft momenteel last van de knie.

Aangeboden door onze partners