Havenbestuur schenkt liefst 100.000 euro aan vrijwilligers voor bouw nieuwe reddingsboot: “Nu kunnen we aan afwerking beginnen”

© IF

Blankenberge/Brugge -

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst kreeg deze week een cheque van 100.000 euro overhandigd. Port of Antwerp-Bruges was de wilde weldoener: daar willen ze de bouw van de nieuwe reddingsboot steunen. “We zijn benieuwd naar het eindresultaat”, aldus het havenbestuur.

Junior Verbeeke

Het moet een pareltje worden, de nieuwe reddingsboot van de VBZR. Met een prijskaartje van 1,2 miljoen euro en alle hedendaagse noden en comfort moet het project de werking van de vrijwilligers nog beter maken. De reddingsdienst deed al verschillende oproepen tot financiële steun, en die kwam er nu ook van Port of Antwerp-Bruges. En hoe. Deze week mocht de VBZR een cheque van 100.000 euro in ontvangst nemen van het havenbestuur. “Modern reddingswerk op zee vereist vernieuwing”, klinkt het daar. “Een mooie uitdaging die helemaal binnen onze ideeën over innovatie past. We zijn benieuwd naar het eindresultaat.

LEES OOK. Nieuwe reddingsboot van 1,2 miljoen euro raakt waarschijnlijk dit jaar nog klaar: “Al enkele partners die ons helpen”

De nieuwe reddingsboot zou dit jaar nog moeten afgewerkt zijn en ligt momenteel op een scheepswerf in Hoorn, bij Habbeke Shipyard. De steun van Port of Antwerp-Bruges is alvast doorslaggevend, klinkt het bij de VBZR. Dankzij deze steun kan er met de afwerkingsfase van de nieuwe reddingsboot begonnen worden”, aldus Jannis Vermoere. “Dat is een hele sprong dichter bij het einddoel.”

Aangeboden door onze partners