Graspop maakt officiële affiche bekend en daar duikt de naam van... Helmut Lotti op

Helmut Lotti staat deze zomer op het podium van Graspop. De zanger heeft een voorliefde voor het genre, en mag die dit jaar uitleven op het Belgische metal-festival bij uitstek.

jvh

“Van Tiritomba naar Iron Maiden”, klinkt het in een persbericht. De bekendste tenor van het land ruilt zijn pitteleer om voor een bandshirt, en staat op 18 juni op het podium van Graspop. Daar zal hij covers van zijn favoriete hardrock- en metalnummers brengen.

“De liefde voor metal zit er al van jongs af aan in”, aldus Lotti bij radiozender Willy. “Mijn broer Johan was een echte metalhead, dus ik zong al vanaf mijn 13de mee met de platen van Iron Maiden. Sinds ik ‘Run to the Hills’ coverde, weet nu ook de buitenwereld dat ik niet alleen van klassieke muziek of Elvis, maar ook van een flinke dosis stevige gitaren hou. Door die cover begon mijn metal-hart weer te branden, en kreeg ik de smaak naar meer te pakken. Ik kijk er dan ook naar uit om mijn favoriete metal- en hardrock-nummers voor een publiek van echte metalkenners en -fijnproevers te brengen. Hell yeah!

Ook bij Graspop zijn ze enthousiast over de komst van Lotti. “We mogen deze editie Helmut Lotti, één van de beste klassieke stemmen in België, verwelkomen met zijn nieuwe project: ‘Hellmut Lotti Goes Metal’”, klinkt het in een persbericht. “De zanger heeft al langer een voorliefde voor metal, en deze passie komt hij (voor de eerste keer live) voorstellen aan het GMM-publiek. Afspraak op zondag 18 juni in de Metal Dome!”

Guns N’ Roses, Slipknot, Disturbed, en Machine Head, de headliners van Graspop editie-2023, krijgen straks dus het gezelschap van Helmut – of, zoals het op de affiche staat: ‘Hellmut’ – Lotti. Graspop gaat dit jaar door van 15 tot en met 18 juni.

Aangeboden door onze partners