Volleybal  Lotto Volley League Champion Play-off Caruur Gent - Menen

Gilles Vandecaveye laat toekomst afhangen van nieuwe coach bij Caruur Gent: “Tegen Menen kunnen we grote stap naar Europees ticket zetten”

Gilles Vandecaveye: “Ik praat met Gent, maar ook met andere ploegen.”© NDM

Gent -

Caruur Gent begint zaterdag aan de terugronde van de Champion Play-offs met een thuiswedstrijd tegen Menen. Een wedstrijd waarin het zich kan verzekeren van een Europees ticket. Wordt deze partij voor Gilles Vandecaveye de laatste met Gent tegen Menen?

Dirk Van Bruysel

“Ik weet dat het gerucht steeds hardnekkiger wordt, maar toch is er nog niks beslist. Ik praat met Gent, maar ook met andere ploegen. Ook met Menen, maar er is nog niks beslist”, zegt de Kortrijkzaan.

“Veel zal afhangen van wie de nieuwe trainer wordt bij Caruur Gent. Komt er een voltijdse proftrainer bij Caruur, iets dat op termijn noodzakelijk zal zijn voor het team als men wil blijven wedijveren met ploegen zoals Roeselare en Maaseik, dan is het afwachten of het allemaal nog combineerbaar is met mijn werk. Maar zo ver zijn we nog niet. Eerst wil ik Caruur Gent voor het tweede opeenvolgende jaar aan een Europees ticket helpen. Winnen tegen Menen kan ons al een flinke stap vooruit helpen. De wedstrijd zaterdag is zeer belangrijk en meteen ook onze laatste thuiswedstrijd tegen een rechtstreeks concurrent in deze play-offs.“

“Opgelet, ook al winnen we de wedstrijd dan zijn we nog niet honderd procent zeker van een plaatsje bij de top vier maar om die plaats en het daaraan verbonden ticket voor Europees volleybal dan nog kwijt te spelen moeten er nog rare uitslagen worden genoteerd. Zo zouden de rechtstreekse concurrenten punten moeten sprokkelen tegen Roeselare of Maaseik.”

Wederoptreden

Roeselare en Maaseik steken er met kop en schouders bovenuit zodat punten pakken tegen één van beide niet echt aan de orde lijkt. Toch was Caruur Gent vorige zaterdag dichtbij set- of puntenwinst tegen Maaseik.

“Dat zou een belangrijk punt geweest kunnen zijn. Vooraf hadden we gezegd dat de kans om tegen Maaseik iets te rapen erg klein was, maar uiteindelijk weet je nooit. Sport is geen wiskunde. Het is daarom ook dat we, ook al winnen we zaterdag, nog lang niet zeker zijn van die plaats in de top vier.”

Gilles Vandecaveye werd vorige week, met een lichte spierblessure, aan de kant gelaten. Zou de uitslag anders geweest zijn met de hoofdaanvaller wel in de ploeg?

“Ik denk het niet, want Anshel Ver Eecke heeft een fantastische match gespeeld. Ik bleef aan de kant met een lichte spierblessure, maar dat euvel lijkt nu genezen zodat ik er zaterdag opnieuw bij kan zijn. Opgelet, ik trainde weliswaar licht de voorbije dagen en heb niks geforceerd, maar met een spierblessure weet je nooit al ga ik er van uit dat ik zaterdag opnieuw kan aantreden. Tegen mijn toekomstige ploeg? Goed geprobeerd maar nee, wel tegen mijn ex-ploeg, want ik speelde al twee seizoenen bij Menen, maar sindsdien al vier bij Gent.”

Aangeboden door onze partners