Brusselse belastingambtenaren dan toch niet naar Disneyland Parijs: familiedag geschrapt wegens te duur

© AFP

De Brusselse belastingambtenaren zien hun familiedag in Disneyland Parijs aan hun neus voorbijgaan, meldt de Brusselse krant L’Echo. En dat wel voor de tweede keer, want in 2020 stak de coronacrisis stokken in de wielen. De uitstap zou nu meer dan 100.000 euro kosten, minstens dubbel zoveel als drie jaar geleden. Daarom werd deze door de Inspectie van Financiën geschrapt.

Janne EijckmansBron: L'Echo, Het Laatste Nieuws

De belastingdienst in Brussel kreeg zopas een negatief advies van de financiële inspectie over hun gepland tripje naar Disneyland Parijs. Dat schrijft L’Echo. Het vervoer en de inkom voor meer dan 600 volwassenen en 140 kinderen zou minstens 100.000 euro gekost hebben en dat terwijl het begrotingstekort van het Brusselse Gewest oploopt.

Volgens de belastingdienst zijn die hoge kosten echter te wijten aan de groei van het personeelsbestand en de gestegen toegangsprijzen in het themapark. De ambtenaren verdienen het ook om eens stoom af te blazen, vindt de directie, want tijdens de coronacrisis konden er geen familiedagen doorgaan. Bovendien hebben ze reden om te vieren: het tienjarig bestaan van hun administratie.

Maar de Inspectie van Financiën keurde in 2020 maar een budget van minder dan half zo hoog goed. In deze “heel andere budgettaire context”, waar besparingen nodig zijn, vindt de inspectie zo’n hoge uitgaven voor een familie-uitstap niet opportuun. Ze betreuren ook dat er geen andere, goedkopere opties binnen België overwogen werden. Maar volgens de Brusselse belastingdienst zou dat “onvergelijkbaar” zijn.

Aangeboden door onze partners