Staking bij Drongens bedrijf afgelopen: “Zeer tevreden met resultaat”

© Google Maps / IF

Drongen -

De staking bij het bedrijf DeLaval in Drongen is na een week afgelopen. De werknemers vroegen betere arbeidsvoorwaarden bij de invoering van het ploegenstelsel en haalden hun slag thuis.

Fien Lakiere

LEES OOK. Staking bij Drongens bedrijf: “We gaan door tot er overleg komt”

In de Belgische vestiging van het Zweedse bedrijf DeLaval in Drongen werd sinds donderdag gestaakt. De directie kondigde onlangs aan dat de productieafdeling voortaan in ploegen zou moeten werken, en de werknemers vroegen daarvoor betere arbeidsvoorwaarden.

“Gisteren is er de hele namiddag en avond onderhandeld, en zijn we uiteindelijk tot een akkoord gekomen”, zegt Sebbe Vandeputte van het ACV. “Dat hebben we vanmorgen voorgelegd aan de werknemers en het is unaniem goedgekeurd. We zijn zeer tevreden over het bereikte resultaat.”

De directie ging in op de vraag van de werknemers voor tien minuten extra betaalde pauze en een aanpassing van het ploegenrooster. “Ook het uurrooster van het labopersoneel werd aangepast, en er worden bijkomende back-ups voorzien. Voor mensen die echt niet in shiften kunnen werken, bijvoorbeeld alleenstaande ouders, gaat het bedrijf op zoek naar een andere functie in het bedrijf.”

De werknemers gingen na een toelichting van het akkoord vrijdagochtend weer aan de slag na een week staken.

Aangeboden door onze partners