Tram 1 rijdt na zeven maanden eindelijk opnieuw naar Flanders Expo

© Jurgen Remmerie

Gent -

Vanaf zaterdag kan je eindelijk opnieuw met de tram van Gent-Sint-Pieters naar Flanders Expo. Tram 1 volgt na zeven maanden werken weer zijn normale traject in plaats van de alternatieve route naar het UZ. Aan het ziekenhuis geraak je van aan het station voortaan weer met tram 4.

Fien Lakiere

Maandenlang was het traject van tram 1 onderbroken van aan het Sint-Pietersstation naar Flanders Expo. De Lijn voerde grote werken uit aan de tramsporen en het wegdek in de Voskenslaan en omgeving. De drukste tramlijn van Vlaanderen werd daarom sinds september omgeleid naar het UZ Gent.

LEES OOK. Tram 1 kan terug naar Flanders Expo, maar er staat de Gentse trams nog heel wat te wachten

Maar vanaf dit weekend rijdt tram 1 eindelijk opnieuw tot aan de eindhalte aan Flanders Expo. “De spoorvernieuwingen in de Voskenslaan en directe omgeving zijn bijna voltooid”, zegt De Lijn. “Vanaf 1 april kan tramlijn 1 terug zijn vertrouwde reistraject tussen Evergem/Wondelgem-Rabot-Korenmarkt-Flanders Expo bedienen.”

Pendeltram 4

Alle afgeschafte haltes in de Voskenslaan en aan Maalte, Maria Middelares en Flanders Expo worden opnieuw bediend. Enkel in de Maaltebruggestraat wordt nog gewerkt, waardoor de bussen dit weekend nog een omleiding moeten volgen via de Sterre. Vanaf maandag moeten ook die opnieuw normaal kunnen rijden.

Het einde van deze werken betekent echter niet dat alle trams vanaf nu opnieuw normaal rijden. Onder andere aan de Coupure Rechts wordt nog gewerkt, waardoor tram 4 niet rijdt tussen Gent Sint-Pieters en de Brugse Poort. Nu tram 1 niet meer naar het UZ gaat, wordt op het traject van tramlijn 4 tussen het station en het ziekenhuis een pendeltram ingelegd.

Info: www.delijn.be

Aangeboden door onze partners