Basketbal  2de Landelijke  Sint-Niklase Condors - Black Boys Erpe-Mere

Matz Buytaert droomt nog steeds van promotie met Black Boys Erpe-Mere: “Hopelijk worden we opgevist als tweede”

Matz Buytaert: “Ik paste me vlot aan in Erpe-Mere waar haast iedereen een Okapi-verleden heeft.”© rr

Erpe-Mere -

Black Boys Erpe-Mere had het verbazend lastig met Falco Gent B, maar trok finaal toch aan het langste eind met 96-91. De Affligemse spelverdeler Matz Buytaert (23) ruilde Okapi Aalst B voor Erpe-Mere en hoopt via de tweede plaats samen met kampioen Oostende naar eerste landelijke te promoveren.

Wim Redant

Matz Buytaert spartelde zich met Black Boys door een moeilijke wedstrijd, maar pronkt met een zeven op elf waardoor het twee zeges meer telt dan de verzamelde concurrentie op de derde plaats en niet ver meer verwijderd is van zekerheid over de tweede plaats. De Lennikse accountant plant één van de twee ontbrekende overwinningen zaterdag in Sint-Niklaas waar hij de Condors over de knie wil leggen.

“Tegen Falco Gent B dienden we de hele wedstrijd lang te achtervolgen”, zegt Buytaert. “Falco beschikt over een jonge ploeg met veel scorend vermogen. Bij Erpe-Mere beschikken we nochtans over één van de beste defensies van de reeks, maar ook met de arbitrage lagen we in de knoop. In het vierde kwart zetten we met de basisvijf de achtervolging in en zetten de scheve situatie helemaal recht. We konden rekenen op een beresterke Kevin Baeyens die niet in de basis startte, maar zich wel tot matchwinnaar kroonde met 23 punten.”

Coach leren feesten

Matz Buytaert ligt gebrand op de promotie.

“We staan tweede en de kaarten liggen goed met nog drie speeldagen voor de boeg. Hopelijk worden we als tweede opgevist voor promotie. Met Wout De Paepe en Cedric Van Maldegem werden twee sterkhouders weggehaald bij Gentson, twee mooie transfers waardoor nog meer geroteerd kan worden. Eerst focussen we nu op de partij in Sint-Niklaas. Nadien volgen twee vrije weekends wat knap vervelend is omdat ze het tempo kunnen breken. Sint-Niklaas beschikt op papier over een sterke ploeg, maar de sfeer lijkt daar niet optimaal. We moeten vooral onze eigen wedstrijd spelen. Nadien ontvangen we nog Baasrode en sluiten we af op Knesselare.”

Matz Buytaert ruilde Okapi B voor Erpe-Mere en dat bleek een goede keuze.

“Ik speelde steeds graag bij Okapi B, maar daar dienden door het doorschuiven van de toppers naar de A-kern in combinatie met blessurepech massaal spelers doorgeschoven worden uit de U21 en U18. Daar werd de tol voor betaald. Jammer dat we door de degradatie van Okapi B een mooie derby kwijt zijn. Het is een reden te meer om zelf de promotie af te dwingen. Oostende bleek te sterk in onze twee onderlinge duels en stevent ongeslagen op de titel af, maar we willen graag mee hogerop. Ik paste me vlot aan in Erpe-Mere waar haast iedereen een Okapi-verleden heeft. De sfeer is super. We leerden onze coach Jean Colinet zelfs feesten wat hij bij Okapi niet gewend was.”

Aangeboden door onze partners