Voormalig advocaat en rechter Marc Gadisseur opnieuw in de cel wegens oplichtingspraktijken

© ATV

Antwerpen -

Voormalige advocaat en plaatsvervangend rechter Marc Gadisseur (64) zit opnieuw in de gevangenis. Gadisseur werd door de onderzoeksrechter aangehouden wegens nieuwe feiten van oplichting. Dat bevestigt het parket van Antwerpen aan de redactie Gazet Van Antwerpen.

Joris van der Aa

Marc Gadisseur werd eerder deze week gearresteerd, omdat hij een oude weduwnaar uit het Brusselse geld afhandig gemaakt. Geld dat het slachtoffer niet meer terugzag. De onderzoeksrechter in Antwerpen besloot om Gadisseur opnieuw onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Advocate Liesbeth Meirens, die Gadisseur eerder bijstond, zegt niet op de hoogte te zijn van het dossier. “Ik weet enkel dat hij maandag voor de raadkamer moet verschijnen.”

Marc Gadisseur ontketende in 2019 een gigantisch fraudeschandaal binnen de Antwerpse advocatuur. Hij bleek zijn cliënten jarenlang te hebben opgelicht, zonder dat Orde van Advocaten ingreep.

Tijdens het grootschalige onderzoek dat in 2019 losbarstte, meldden zich 85 gedupeerden die ongeveer 12 miljoen euro kwijt waren. Gadisseur gebruikte het geld van zijn cliënten om zijn decadente levensstijl te bekostigen. Hij kocht villa’s in Kapellen en Mallorca, had verschillende luxewagens ter beschikking waaronder een Maserati, kocht een motorjacht van een Nederlandse onderwereldfiguur en investeerde in de slagerij van een van zijn zonen.

LEES OOK. Villa op Mallorca, luxejacht en slagerij voor zijn zoon: parket wil ex-advocaat Marc Gadisseur voor rechter voor verbrassen van het spaargeld van 84 cliënten

Het grote dossier tegen Gadisseur is afgesloten. De zaak hangt momenteel voor verwijzing bij de raadkamer in Antwerpen.

De nieuwe tenlastelegging luidt misbruik van vertrouwen. “De verdachte werd opnieuw aangehouden voor deze nieuwe feiten”, aldus Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. “De feiten zullen wel toegevoegd worden aan het grote dossier.”

Aangeboden door onze partners