Voetbal 3de provinciale A  Standaard Muide - Evergem 2020

Jesse Brouwers is met Evergem 2020 goed op weg om een dubbele slag te slaan: “De titel is het eerste doel, maar ik hoop ook om de beste schutter te worden”

Jesse Brouwers: “We zullen vermoedelijk bijna 80 punten moeten hebben om kampioen te worden.”© Marc Van Hecke

EVERGEM -

Evergem 2020 deed vorig weekend een grote stap richting de titel in derde provinciale A. Zaterdag trekken Jesse Brouwers en zijn team naar Standaard Muide.

Johan Polet

De ploeg van de afscheid nemende coach Olivier Roegiers, die volgend seizoen naar reeksgenoot SK Wachtebeke trekt, won op eigen veld met 4-1 van SK Lochristi dat nog in strijd is voor een eindrondeticket. Evergem 2020 telt op vier speeldagen van het einde van de competitie zes punten meer dan naaste achtervolger VK Watervliet. Jesse Brouwers scoorde tegen SK Lochristi zijn 43ste competitietreffer.

“Er was in onze ploeg iets meer nervositeit merkbaar dan in veel andere wedstrijden”, vertelt de 34-jarige Brouwers. “SK Lochristi was de enige ploeg waartegen wij dit seizoen nog niet hadden gewonnen. We bleven in de heenmatch steken op een 0-0 gelijkspel. Het werd tegen SK Lochristi een wedstrijd met drie owngoals en niet de mooiste doelpunten, maar het belangrijkste was dat we wonnen. We hebben de moeilijke klip met succes omzeild en kunnen met vertrouwen aan de eindspurt van de competitie beginnen.”

Derde opeenvolgende oppergaai

“Wij trekken zaterdag naar Standaard Muide en maken op de voorlaatste speeldag de verplaatsing naar FC Sint-Kruis-Winkel. Twee topploegen waartegen VK Watervliet heeft verloren. In die optiek was het belangrijk om van SK Lochristi te winnen. Een gelijkspel bij Standaard Muide is voor ons geen ramp. We nemen het ook nog op tegen bescheiden reeksgenoten als WS Lotenhulle en KVV Zomergem waartegen we ons geen puntenverlies kunnen veroorloven. We hebben ons lot in eigen handen, maar zullen vermoedelijk bijna 80 punten moeten hebben om kampioen te worden. Dat is de verdienste van VK Watervliet dat ook over een sterk team beschikt en nu al 66 punten heeft behaald. Er zijn ploegen in andere reeksen die met minder punten de titel op zak zullen stoppen.”

“Ik ben met 43 doelpunten aan mijn beste seizoen toe. Het is de eerste doelstelling om met Evergem 2020 de titel te behalen, maar ik hoop ook om de beste schutter in derde provinciale A te zijn. Het zou mooi zijn om een dubbelslag te slaan. Ik heb met mijn doelpunt tegen SK Lochristi tegen alle reeksgenoten in deze campagne gescoord.”

“Het zou na de titel met KVV Sint-Denijs-Sport en KVV Laarne-Kalken mijn derde opeenvolgende oppergaai zijn. Ik heb mijn contract met Evergem 2020 al verlengd. Het zou de eerste maal zijn dat ik na een titel niet naar een andere club trek. Evergem 2020 is klaar om een stap hogerop te gaan.”

Aangeboden door onze partners