Braziliaanse politie neemt 17 ton cocaïne in beslag bij arrestatie van drugsbende

Archiefbeeld© AFP

In Brazilië is donderdag een van de meest actieve drugsbendes en grootste leveranciers aan Europa opgerold. In een persbericht spreekt Europol vrijdag van “een significante winst in ‘the war on drugs’”. Autoriteiten arresteerden vijftien personen en namen meer dan 80 miljoen euro aan goederen en ruim zeventien ton cocaïne in beslag.

jvhBron: BELGA

Op donderdag voerden de agenten achter Operatie Hinterland 37 huiszoekingen uit in Brazilië. Naast vijftien arrestaties, leverde dat ook de inbeslagname van 173 voertuigen en een luchtvaartuig op. Verder zijn de bankrekeningen bevroren van 147 individuen en 66 bedrijven. In het twee jaar durende onderzoek nam de politie meer dan zeventien ton drugs in beslag, met een totaalwaarde van miljarden euro’s. Verder wordt ook in Spanje nog steeds gezocht naar eigendommen van bendeleden.

De bende kreeg voor het eerst aandacht eind 2020, toen de Duitse douane 316 kilogram cocaïne onderschepte in Hamburg. In samenwerking met de Franse, Spaanse en Duitse autoriteiten, bracht de Braziliaanse federale politie uiteindelijk een uitgebreid drugsnetwerk aan het licht. Dat reikte van Paraguay tot Europa en zou leveringen hebben gedaan van telkens meerdere tonnen cocaïne.

Aangeboden door onze partners