Winkelstraat afgesloten voor afbraak Boetiek Gill en oude bib

Nadat de oude bib en de aanpalende vroegere kledingwinkel gesloopt zijn, verrijst later uit het puin een nieuw woon- en winkelcomplex.© Gemeente Arendonk

Arendonk -

De Vrijheid, de centrale winkelstraat van Arendonk, wordt maandagochtend ter hoogte van slagerij Vleesatelier 41 volledig afgesloten voor het verkeer. De maatregel is nodig vanwege de veiligheid. Aannemer GroLa start dan met de afbraak van de vroegere kledingwinkel Boetiek Gill en de oude bibliotheek van Arendonk.

Eddy Meulemans

De sloopwerken aan de voorgevel en de dakrand van beide gebouwen maken dat de Vrijheid op maandag 3 april vanaf 9u tijdelijk dichtgaat. Tot 13u is in de Arendonkse winkelstraat geen verkeer mogelijk tussen het kruispunt met de Maaskens en park Deroissart. Alleen fietsers en voetgangers kunnen er nog passeren via het voetpad aan de overkant van de straat. Het autoverkeer wordt omgeleid via Maaskens, Schutterstraat, Kloosterbaan en De Valken.

Winkel- en wooncomplex

Uit het puin verrijst later een nieuw winkel- en wooncomplex, met handelsruimten op de gelijkvloerse verdieping en appartementen op de bovenliggende verdiepingen, maar de plannen daarvoor zijn nog in opmaak. “Bij de gemeente is er voorlopig nog geen bouwvergunning voor aangevraagd”, bevestigt burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA). (ema)

Aangeboden door onze partners