Bart De Wever niet onder de indruk van plannen voor moordaanslag: “Het is wat het is”

© ATV

Antwerps burgemeester Bart De Wever is niet onder de indruk van de geplande aanslag op zijn leven. “Ik ben niet ongerust geweest, ik ben het vandaag niet, en ik zal het ook nooit zijn”, zegt hij bij VTM Nieuws.

jvhBron: BELGA

De geradicaliseerde jongeren die maandag in het kader van een terreuronderzoek opgepakt werden in Brussel, Antwerpen en Eupen wilden onder andere De Wever vermoorden. Het hoofddoekenverbod in Antwerpen, waar het loketpersoneel geen zichtbare religieuze tekenen mag dragen, zou een van de motieven zijn geweest.

LEES OOK. Verijdelde aanslag had Bart De Wever als doelwit

“Ik ga er niet veel commentaar op geven”, reageerde De Wever vrijdag laconiek bij VTM Nieuws. “De federale politiediensten hebben goed werk geleverd, en de samenwerking met de lokale politie verliep ook goed: daar wil ik hen voor feliciteren. Ik ben steeds transparant op hoogte gehouden. Ik ben dus niet ongerust geweest, ik ben het vandaag ook niet, en ik zal het ook nooit zijn. Deze keer kwam de dreiging uit islamistische hoek, een andere keer is dat uit het drugsmilieu. Het is wat het is.”

Bij het federaal parket bevestigt men dat de Antwerpse tak van de terroristische groep plannen maakte om De Wever te liquideren. “De naam van De Wever is in het Antwerpse onderzoek inderdaad gevallen”, zegt Eric Van der Sypt, de woordvoerder van het federaal parket. “Maar het is niet zo dat er al een dag en een uur was vastgelegd waarop de aanslag moest plaatsvinden. Zo concreet was het nu ook weer niet.”

Aangeboden door onze partners