Vijftien gewonden bij enorme ontploffing in buurt van Duitse stad Aken

In de Duitse stad Eschweiler, vlak bij Aken en slechts een vijftiental kilometer over de Belgische grens, zijn donderdagavond vijftien mensen gewond geraakt bij een krachtige explosie in een woon- en kantoorgebouw. Dat meldt de politie van Aken vrijdag.

jvhBron: BELGA

Twee mensen, onder wie een baby, zijn in kritieke toestand. Verschillende mensen hebben ernstige brandwonden opgelopen. Ook twee brandweermannen raakten gewond.

Door de kracht van de explosie werden in een straal van 50 meter rond het gebouw ramen verbrijzeld. Zeker 20 andere gebouwen liepen schade op door de brand die volgde op de ontploffing. Minstens 150 meter van de nabijgelegen voetgangerszone moest worden afgezet.

De hulpdiensten gaan uit van een gasexplosie. Maar de politie en het gerecht sluiten voorlopig niet uit dat de ontploffing opzettelijk werd veroorzaakt. “Het is momenteel nog niet duidelijk of het een ongeluk was”, zegt een woordvoerder van de politie van Aken. We onderzoeken alle pistes, klinkt het ook bij het parket.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners