“Paus kan ziekenhuis dit weekend al verlaten”

© AP

Paus Franciscus kan het Gemelli-ziekenhuis in Rome wellicht al zaterdag verlaten. Dat heeft Giovanni Battista Re, decaan van het College van Kardinalen, vrijdag tegenover het persagentschap Adnkronos gezegd, en het nieuws is intussen bevestigd door het Vaticaan. Battista Re is zelfs hoopvol dat de kerkvorst aan de belangrijke Paasvieringen kan deelnemen.

jvhBron: BELGA

De 86-jarige paus ligt sinds woensdag in het ziekenhuis. Hij wordt er behandeld voor een bronchitis. De paus krijgt antibiotica en is intussen aan de beterhand, zo hebben zijn dokters laten weten.

Op basis van de resultaten van de laatste onderzoeken vrijdagmorgen kan de kerkvorst in principe zaterdag naar zijn residentie in het Vaticaan terugkeren, zo heeft Matteo Bruni, directeur van de persdienst van de Heilige Stoel, vrijdagmiddag laten weten.

Battista Re heeft er zelfs een goed oog in dat Jorge Bergoglio de kerkdiensten van de Goede Week en met Pasen officieel zal kunnen voorzitten, ook al zal hij waarschijnlijk alleen naast het altaar zitten.

Het Vaticaan had donderdag al laten weten dat het beter ging met de paus en dat hij “het werk hervat had”. Franciscus kampt met een aantal chronische gezondheidsproblemen. Hij heeft maagklachten, en zit vanwege een aanhoudend knieprobleem meestal in een rolstoel.

Aangeboden door onze partners