Hilde (62) zoekt al meer dan half jaar overnemer voor restaurant met vast cliënteel: “Als niemand de zaak voortzet, stopt dit mooie verhaal in november”

Zaakvoerder Hilde Peremans in de Kapelhoeve, wat ze zelf toch ziet als haar levenswerk.© mdt

Herent -

Al sinds augustus vorig jaar: zo lang is Hilde Peremans (62), zaakvoerder van de Kapelhoeve in de Potestraat in Herent, op zoek naar een overnemer van haar restaurant. “Er zijn al een tiental gesprekken geweest, maar uiteindelijk haakte iedereen toch af.”. Hilde stopt met de zaak vanwege medische problemen.

Maarten De Cock

Een restaurant voor maximum veertig personen, een kleine zaal voor twintig personen en een terras met ruime tuin: tel daar nog eens de Frans-Belgische keuken bij en je hebt meteen alles waar de Kapelhoeve in Herent voor staat.

Kindje en levenswerk

Zaakvoerder Hilde Peremans kan in november haar zaak precies twintig jaar uitbaten, maar dat is allerminst de bedoeling. “Sinds 2003 sta ik hier altijd achter de potten, en dat doe ik ook al die jaren alleen”, zegt Hilde. “Deze zaak is eigenlijk mijn kindje en levenswerk, en ik ben er dan ook heel trots op. Alleen is het al sinds vorig jaar duidelijk dat ik het restaurant niet kan verderzetten, want mijn gezondheid laat dat niet langer toe. Ik heb immers medische problemen aan mijn rug, en een operatie is op termijn sowieso nodig.” (Lees verder onder de foto)

De Kapelhoeve is gelegen in de Potestraat in Herent.© mdt

Daarom zijn Hilde en haar vennoot al acht maanden op zoek naar iemand die de zaak kan overnemen. “Het is een grote stap, dus ik snap wel dat het geen evidentie is om zomaar een restaurant uit te baten”, beseft ze.

Interessant

“Veel mensen durven dit niet. De Kapelhoeve is geen zaak met het meest strakke of moderne interieur, maar je kan een goed draaiend restaurant met een vast cliënteel overnemen, dus in dat opzicht is het interessant. Ik kan hier bij wijze van spreken de deur achter me dichttrekken, en de volgende kan instappen in een zaak die klaar is. Naar ons gevoel valt het financiële plaatje ook mee, aangezien het enkel om een overname van de zaak gaat. Het gebouw zelf wordt gehuurd. Er vonden een tiental overnamegesprekken plaats, maar op het laatste nippertje kon de deal toch niet beklonken worden. Dat is echt heel jammer.” (Lees verder onder de foto)

In het restaurant is plaats voor maximum veertig personen.© mdt

Indien er geen overnemer gevonden wordt, zal de Kapelhoeve definitief sluiten. “Ik word momenteel behandeld aan mijn rug, maar de dokter heeft liever niet dat ik nog langer doorga”, legt Hilde uit. “Na de operatie moet ik zes maanden revalideren, dus die zal pas uitgevoerd worden wanneer het verhaal hier stopt of wanneer er een overnemer gevonden wordt.”

“We zijn hier begonnen op 1 november 2003, als we niemand vinden zal 1 november 2023 de laatste dag zijn dat de Kapelhoeve open is. Ik mag er niet aan denken dat niemand de zaak wil uitbaten. Dat zou heel spijtig zijn, zeker na die twintig mooie jaren. Ik hoop dus dat we toch nog iemand vinden. Als het nodig is, wil ik desnoods wel nog enkele maanden meehelpen. Of ik na een mogelijke overname hier dan kom eten? Daar mag je zeker van zijn”, besluit Hilde.

Aangeboden door onze partners