Voetbal 2de afdeling VV B Diegem Sport

Dieter Vanderelst liep in heenmatch tegen Tongeren kaakbeenbreuk op: “Soep, puree, yoghurt of maaltijden in de mixer, dat was alles wat ik in de zes weken die volgden kon eten”

Dieter Vanderelst (rechts) op een beeld van enkele seizoenen geleden.© GOYVAERTS

Ondanks een moeizaam parcours in maart geeft Diegem de strijd om de top vijf nog niet op. De ploeg van trainer Nico Van Nerom gaat zaterdagavond op bezoek bij Tongeren, een rechtstreekse concurrent met evenveel punten, en kan zich optrekken aan de zege tegen KFC Turnhout.

Kristof Somers

“Die 2-1-zege van afgelopen weekend was absoluut een resultaat dat we nodig hadden om niet weer naar beneden te moeten kijken tot het einde van het seizoen”, zegt Dieter Vanderelst. “De voorbije weken speelden we zeker niet slecht, maar ontbrak het ons aan geluk om een doelpunt te maken op de juiste momenten.”

In maand april volgen nu nog duels tegen ploegen als Berchem en City Pirates, die net als Turnhout de punten heel hard nodig hebben. Dat is een niet te onderschatten extra moeilijkheid. “Ik heb het zelf meegemaakt met Diegem enkele seizoenen geleden, het gevoel om vanuit dat standpunt matchen te moeten aanvatten. Dat is elke week opnieuw er vol voor gaan, maar ook bibberen dat je geen goal binnenkrijgt als je je al in die positie bevindt. Onze opdracht in zulke matchen is dus snel scoren en dan proberen gebruik te maken van de ruimtes die zij moeten laten. Al is dat uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan.”

Maar voor het zover is, gaat Diegem zondag dus nog eerst op bezoek bij het ambitieuze Tongeren, dat groen-wit maar wat graag op afstand zal willen houden in het klassement. Wat verwacht Vanderelst van het bezoek aan Limburg? “Om te beginnen zou ik de match liefst willen uitspelen. In de heenwedstrijd viel ik uit met een kaakbeenbreuk. Geen prettige herinnering natuurlijk, maar om eerlijk te zijn heb ik er deze week niet echt bij stilgestaan. Het was een spijtig ongeluk waar niemand schuld aan had. Nadien volgden wel zes lastige weken want ik kon niets bijten. In die periode was alles wat ik at dus soep, puree, yoghurt of maaltijden in de mixer. Ik was heel blij toen midden januari de schroeven en elastieken uit mijn mond konden.”

Neusbreuk

Omdat Vanderelst enkele maanden eerder ook al een neusbreuk had opgelopen, ging een groot deel van zijn seizoen dus de mist in. “Dit is natuurlijk niet wat je ervan verwacht als je de uitdaging aangaat om opnieuw bij Diegem aan te sluiten. Maar gelukkig kan ik goed relativeren. Elke keer begon ik vol goede moed aan mijn revalidatie. En nu ben ik alleszins weer klaar voor sportieve revanche.”

De voorbije twee wedstrijden stond Vanderelst ook weer in de basiself. “Het ploegbelang primeert, maar ik wil uiteraard nog zo veel mogelijk spelen. Diegem koesterde terecht wat meer ambitie dit jaar en ik wil de club dan ook meehelpen om af te sluiten op een mooie plaats in het klassement.”

Einde carrière

En afsluiten betekent voor Vanderelst dit keer ook definitief afsluiten. “Aan het einde van de voorbereiding in augustus ben ik na telefonisch contact met de coach aangepikt om de blessuregolf op te vangen. Ik amuseer me nog steeds, maar het was van bij de start de bedoeling om alleen maar dit seizoen te spelen. Er zijn nog andere sportieve ambities die ik graag wil verwezenlijken die niet te combineren zijn met voetbal.”

Aangeboden door onze partners