Aanvraag tot vervroegde vrijlaten van ‘Blade runner’ Oscar Pistorius afgewezen

© REUTERS

De Zuid-Afrikaanse hardloper Oscar Pistorius (36) heeft vrijdag te horen gekregen dat zijn aanvraag tot vervroegde vrijlating is afgewezen. Dat meldt de advocaat van de familie van Reeva Steenkamp vrijdag. ‘Blade runner’ zoals de bijnaam van de gehandicapte sporter luidt, werd in 2017 veroordeeld voor het doodschieten van zijn vriendin.

Bron: Belga

De atleet, bij wie beide benen werden geamputeerd toen hij nog een baby was, zit al sinds 2014 vast. In 2017 kreeg hij dertien jaar cel opgelegd. Daarvan heeft hij nu de helft uitgezeten. Een commissie bekeek daarom of hij ook aan de andere voorwaarden voldoet om een deel van zijn vrijheid terug te krijgen. Maar vrijdag kreeg hij te horen dat zijn aanvraag tot vervroegde vrijlating werd afgewezen.

Volgens Tania Koen, de advocaat van de familie van Steenkamp, zal Pistorius’ aanvraag binnen een jaar herbekeken worden.

In 2014 vuurde Pistorius meermaals met een geweer door de badkamerdeur van zijn appartement op zijn vriendin, het model Reeva Steenkamp. Volgens de aanklager deed hij dat in een woedebui. De atleet heeft zelf altijd volgehouden dat hij vermoedde dat er een inbreker in zijn appartement was en dat hij zijn vriendin juist wilde beschermen.

In 2012 was Pistorius de eerste atleet zonder benen die meedeed met de reguliere Olympische Spelen, die toen in Londen werden gehouden. De Zuid-Afrikaan werd daardoor een wereldwijd icoon en tekende meerdere grote sponsordeals.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners