Wielrennen Beloften

Overstap naar Team DSM heeft best wel wat gevolgen voor Vlad Van Mechelen: “Ik leef en train nu het grootste deel van mijn tijd in Sittard”

Vlad Van Mechelen. “FDJ gaf me materiële steun en ik mocht er ook mee op stage, maar nadien speelden andere teams korter op de bal.”© Marc Van Hecke

Met de Olympia’s Tour nog maar net achter de kiezen richt Vlad Van Mechelen zijn pijlen nu volop op Luik-Bastenaken-Luik voor de U23 op 15 april. Al zijn alle grote koersen eigenlijk van belang voor de eerstejaarsbelofte uit Bertem.

Ief Vertommen

“Met een tweede plaats op nauwelijks één seconde van de Noorse wereldkampioen Per Strand Hagenes begon de Olympia’s Tour veelbelovend voor mij”, zegt Van Mechelen. “Het vervolg verliep helaas net iets chaotischer. Er waren ook profs in het spel en binnen ons team waren wij nog niet zo goed op mekaar afgestemd. Kwam daarbij dat ik in een van de volgende etappes in kansrijke positie nog eens ten val kwam op 8oo meter van de streep. Zo werd na de proloog een achtste plaats mijn beste resultaat. De rittenkoers uitrijden was uiteindelijk al een halve overwinning.”

FDJ

Sinds deze winter rijdt Van Mechelen voor het Development van Team DSM en dat heeft nogal grote gevolgen. “Met twee jaar geleden een vierde plaats op het EK en een achtste op het WK in Leuven was er wel aandacht van profploegen. Zo kreeg ik materiële steun en mocht ik op stage bij het Franse FDJ, maar nadien speelden andere teams korter op de bal. Zo tekende ik uiteindelijk bij het continentale Development Team van DSM.”

En die ploeg neemt duidelijk geen halve maatregelen. “De meeste renners van de ploegen leven en wonen in Sittard in een complex dat 24 kamers omvat en waar ook ik het grootste deel van mijn tijd doorbreng. Ook onze service course is er gevestigd. Gebeurt het dat er tussen twee wedstrijden toch meerdere dagen zitten, dan durf ik al weleens even naar huis te gaan”, besluit de eerstejaarsbeloften, die dit seizoen al vijfde werd in Brussel-Opwijk en achtste in de Youngster Coast Challenge.

Aangeboden door onze partners