Probatie-opschorting voor man die ex-partner van vriendin bedreigde: “Hij wilde zichzelf en zijn vriendin beschermen”

De rechtbank in Mechelen.© Theo Derkinderen

Putte -

Een 31-jarige man uit Putte kreeg door de rechtbank in Mechelen een probatie-opschorting opgelegd. In februari vorig jaar zette de man een mes of autosleutel tegen de keel van de ex van zijn vriendin. Volgens de man ging het om wettige zelfverdediging.

Het slachtoffer stapte naar de politie nadat hij geduwd en bedreigd werd door K.R., de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. “K.R. was naar de man gestapt en zei dat hij zijn vriendin met rust moest laten. Toen het slachtoffer nadien naar zijn ex wilde stappen, gaf K.R. hem een duw en zette een mes tegen zijn de keel”, zei de openbare aanklager. “Meneer geeft de feiten toe, maar ontkent dat het om een mes ging. Hij spreekt van een autosleutel.”

Volgens de verdediging ging het om wettige zelfverdediging. “De ex-vriend van de vrouw dreigde ermee alles kort en klein te slaan. Toen de vrouw dat tegen mijn cliënt vertelde, ging hij verhaal halen bij de man”, aldus advocate Evelyne Dom. “Maar toen de ex-vriend naar de vrouw wilde stappen, hield mijn cliënt hem tegen en zette hij een autosleutel tegen zijn keel. Hij deed dat alleen om zichzelf en zijn vriendin te beschermen.”

De rechter gaf de man deze week een probatie-opschorting. Dat houdt in dat hij wel schuldig is aan de feiten, maar geen straf krijgt zolang hij zich aan enkele voorwaarden houdt. (svds, tdk)

Aangeboden door onze partners