Verwenweek in het Imeldaziekenhuis: “Zicht op groen en huiselijke inrichting maakt het aangenamer”

Vanessa Steegmans en Stefaan Claeys.© Imeldaziekenhuis

Bonheiden -

In het oncologisch dagziekenhuis van het Imeldaziekenhuis vindt momenteel de ‘verwenweek’ plaats. Door verbouwingswerken en de daarbij niet te vermijden overlast, worden patiënten extra in de watten gelegd. Dankzij de verbouwingen kunnen patiënten en medewerkers nu verblijven en werken op een dienst die rust en gezelligheid uitstraalt mét uitzicht op de mooie groene omgeving.

Erik Van Eycken

Omdat de werken in het dagziekenhuis heel wat hinder met zich meebrachten, werden de patiënten deze week extra in de watten gelegd tijdens een ‘verwenweek’. De oncodiëtisten zorgden voor lekkere hapjes en verfrissende smaakwaters mét recepten en een woordje toelichting.

De patiënten worden extra verwend.© Imeldaziekenhuis

Een team vrijwilligers ging op de kamers langs voor massages en het voorlezen van gedichten en verhalen. Er werden gratis start-to-yoga sessies gegeven door Sofie De Vuysere, arts in het ziekenhuis en (ex) kankerpatiënte. Vrijwilliger Jenny ontwierp tekeningen die leerlingen van GEBO (Bonheiden), De Knipoog (Rijmenam), De Parel (Mechelen) en de Sint-Annaschool (Baal) inkleurden. “Zo zorgden ze voor fleurige wenskaarten”, zegt hoofdverpleegkundige Vanessa Steegmans.

Leerlingen uit verschillende scholen zorgden voor tekeningen.© Imeldaziekenhuis

15 jaar

Het oncologische dagziekenhuis van Imelda, ook wel gekend als Dagziekenhuis 2, bestaat ruim 15 jaar. Het is een dienst waarop patiënten met kanker en internistische patiënten komen voor behandeling en begeleiding. “Patiënten omringen met de beste zorg in een warme en gezellige omgeving is de doelstelling van de artsen en hun team”, zegt facilitair directeur Stefaan Claeys. “Om hieraan nog meer tegemoet te komen, werd beslist om de afdeling grondig aan te passen. Het resultaat mag er zijn: een warme en huiselijke plaats waar het aangenaam is om te verblijven en te werken.”

Voor het oncologisch team in het aangenamer om werken.© Imeldaziekenhuis

Maanden verbouwd

“Na maanden van verbouwen en vernieuwen zijn de medewerkers tevreden en trots op hun nieuwe afdeling”, zegt Claeys. “Een vernieuwd onthaal op maat van alle patiënten. Wie binnenkomt in het vernieuwde oncologische dagziekenhuis merkt het meteen: er is meer licht, de dienst heeft een zachte uitstraling door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen én er is een vernieuwde onthaalbalie.”

De nieuwe lounge met zicht op groen.© Imeldaziekenhuis

“Een aantal patiëntenkamers werd vervangen door een lounge waarbij patiënten niet in bed liggen maar in een comfortabele zetel.” Patiënten kunnen er voortaan plaatsnemen met zicht op de bomen. Door de lounge aan het venster te voorzien, is er veel lichtinval én zorgt het groen voor rust.

Aangeboden door onze partners