Volleybal Interfederale beker

Mere Van Langendonck plaatst zich met VHL B na titel nu ook voor finale Interfederale beker: “Ja, er waren toch best wel wat zenuwen”

Mere Van Langendonck: “We mogen ook in de finale geloof hebben in onszelf en zullen zeker genieten van deze ervaring.”© Vel

Zijn de vrouwen van Haasrode Leuven B op weg naar de dubbel? Na de titel plaatsten ze zich nu ook voor de finale van de Interfederale beker. In de terugwedstrijd van de halve finales waren Mere Van Langendonck en co. donderdagavond te sterk voor streekgenoot Veltem-Beisem.

Ruben Valgaerts

“De euforie na de winst in de tweede set was enorm groot”, zegt de libero. “Na de 3-1 in de heenwedstrijd waren twee sets al voldoende voor de kwalificatie. Het is de eerste keer dat we zo ver geraken in de bekercompetitie, we waren dus echt wel gemotiveerd. Dat merkte je trouwens ook al op training. Na het veroveren van de titel was er wat schrik voor decompressie, maar de drive en inzet bleven erg hoog. Ik moet wel toegeven dat ik toch wel wat stress had voor deze wedstrijd. Vorig jaar waren we nog twee keer verloren van Velvoc. Dat scenario wilden we vermijden. Daarbij was het belangrijk om vooral op ons eigen spel te focussen, wat ook lukte. In de eerste set hadden we altijd een kloofje van twee punten. Halverwege de set ging dan het licht uit bij Veltem-Beisem en stoomden we snel door naar die belangrijke eerste setwinst. Set twee was spannender. Bij een 22-20-voorsprong voor Velvoc valt Kaat De Coster in aan de opslag en zij brengt ons met een sterke opslagreeks weer in de wedstrijd en we pakken de set. Dan merkte je dat er toch wel veel gewicht van onze schouders viel. We mogen terecht trots zijn op deze prestatie. Iedereen deed zijn taak en ook in set drie konden we met heel wat wissels de overwinning pakken. We zijn meer dan een ploeg van zeven basisspelers. Iedereen heeft bijgedragen aan deze overwinning.”

Torhout of Berlare

Zondag weten Van Langendonck en haar ploegmaats ook wie hun tegenstander wordt. “Torhout heeft een kleine voorsprong op Berlare, maar voor mij maakt het niet veel uit wie het wordt. Ik speel altijd het liefst tegen de sterkste ploeg. We mogen geloof hebben in onszelf en zullen zeker genieten van deze ervaring. De komende weken blijven we hard trainen op onze werkpuntjes”, aldus de studente Latijn-Wiskunde.

Aangeboden door onze partners