Secundaire scholen van Scholengroep 5 lanceren meer dan tien nieuwe studierichtingen

Themabeeld.© rr

Mechelen, Heist-op-den-Berg, Keerbergen -

De secundaire scholen van het GO! onderwijs in Mechelen, Heist-op-den-Berg en Keerbergen lanceren volgend schooljaar dertien nieuwe studierichtingen. Met de nieuwe richtingen wil Scholengroep 5 nog meer scholieren een passende richting dicht bij huis aanbieden.

Stijn Van de Sande

Het aantal leerlingen in de verschillende secundaire scholen van Scholengroep 5 staat inmiddels op 6.000. Dat aantal stijgt ieder jaar nog met ongeveer 5%. Om ook in de toekomst nog meer scholieren een passende studierichting dicht bij huis aan te kunnen bieden, kreeg het GO! onderwijs toestemming van de Vlaamse regering om het aantal afstudeerrichtingen gevoelig te vergroten en te verbreden.

In totaal komen er op de scholen in Mechelen, Heist-op-den-Berg en Keerbergen dertien nieuwe opleidingen bij. De afstudeerrichtingen beginnen op 1 september 2023 in het vijfde jaar. Het schooljaar nadien is het zesde aan de beurt. “Sommige van deze richtingen zijn uniek in de regio”, zegt coördinerend directeur Michèle Vervotte van Scholengroep 5. “Denk bijvoorbeeld aan de richting Informatica- en communicatiewetenschappen op het BA Campus Zandpoort en de opleiding Biotechnologische en chemische technieken op BA Campus Botaniek.”

In Mechelen gaat het om de richtingen Informatica- en communicatiewetenschappen, Taal en communicatiewetenschappen, Biotechnologische en chemische technieken, Biotechnologische en chemische wetenschappen, Welzijnswetenschappen en Moderne Talen. Die zijn verspreid over de verschillende campussen van het Busleyden Atheneum. Op het GO! Atheneum Heist zijn Moderne talen - Wetenschappen en Wellness en Schoonheid nieuw in het aanbod. Op de scholen in Keerbergen gaat het om Informatica- en communicatiewetenschappen, Applicatie- en databeheer, Crossmedia en Moderne Talen. (svds)

Aangeboden door onze partners