Twee tieners verdacht van roofmoord in Engeland

© PA

Twee tieners van veertien en vijftien jaar oud zijn na een inbraak in Engeland gearresteerd op verdenking van moord. Ze zouden verantwoordelijk zijn voor de dood van een 82-jarige vrouw. Die zou overleden zijn aan de verwondingen die ze opliep tijdens de overval. Zowel de jongeren als de vrouw zijn afkomstig uit de buurt van Lowestoft, in het oosten van Engeland.

Bron: BELGA

Bezorgde familieleden hadden het slachtoffer zaterdag op de vloer van haar woning teruggevonden. Ze kon nog vertellen dat de avond voordien op de deur werd geklopt en dat ze na het opendoen door twee gemaskerde personen werd omgeduwd. Het duo ging aan de haal met haar handtas. De vrouw overleed zondagnacht in het ziekenhuis. De exacte doodsoorzaak is nog onbekend.

Jongerengeweld is een echt maatschappelijk probleem in het Verenigd Koninkrijk. Steeds vaker vallen daarbij doden. Doorgaans zijn daders en slachtoffers leden van jongerenbendes. Indien het tot een veroordeling wegens moord komt, dreigt een levenslange opsluiting, ook voor minderjarige daders.

Aangeboden door onze partners