Voetbal 2de afdeling VV A & 1ste provinciale

Fusie in Westhoek krijgt steeds meer vorm: bestuur, staf en eerste ploeg van Boezinge verhuizen naar Ieper

De nieuwe fusieploeg zal geleid worden door de huidige staf van Boezinge, met Dylan Vanhaverbeke (r) als T1 en Frederik Wydoodt (l) als T2.© Bart Vandenbroucke

Zonder bijkomende hindernissen en als men op 13 april op de Algemene Vergadering bij KVK Westhoek een meerderheid van stemmen vindt, speelt Sassport Boezinge volgend seizoen als tweede- of derdenationaler in Ieper. De tijd dringt, wel want op 15 april moet alles rond zijn.

Koen Verdruye

Het gaat snel met de nakende fusie tussen Sassport Boezinge en KVK Westhoek. Tenzij men op 13 april op de Algemene Vergadering bij KVK Westhoek nog anders stemt en beslist, verhuist Sassport Boezinge straks naar Ieper. Het staat ook vast dat de kern van de nieuwe fusieclub zal gevormd worden door de huidige spelers van Boezinge die hun contract verlengden, aangevuld met het zevental blijvers van KVK Westhoek. De nieuwe ploeg zal geleid worden door de huidige staf van Boezinge, met Dylan Vanhaverbeke als T1 en Frederik Wydoodt als T2.

Dat werd donderdag voor de training in Boezinge zo medegedeeld aan de spelers en trainers. Voorzitter Kristof Verstraete en ondervoorzitter Frank Decupere namen daarbij het woord. De vertrekkende spelers werden niet bij het gesprek betrokken. Een paar kilometer verder in Ieper was een deel van het Westhoek-bestuur aanwezig, maar niemand repte met één woord over de nakende fusie. Trainers en spelers (de meesten vertrekken) verkeren daar dus in het ongewisse. Het staat ook vast dat er voor zowel trainingen als wedstrijden zal gebruikgemaakt worden van de accommodatie in Ieper. Ook het bestuur van de nieuwe fusieclub zal gevormd worden door de mensen van Boezinge.

In welke reeks de fusieploeg zal spelen, moet sportief nog uitgemaakt worden. Dat kan in tweede of derde nationale zijn. Als Westhoek het behoud afdwingt en men onder het Ieperse stamnummer zal doorgaan, wordt het zeker tweede. Westhoek kan ook degraderen en Boezinge promoveren, en dan kan het alle kanten uit. Sassport vroeg in elk geval een licentie voor derde nationale aan.

Extra stijgers

Het nieuwe fusieplan in de Westhoek wordt in de hele provincie met argusogen bekeken. Er is ook enige tijdsdruk, want op bevel van Voetbal Vlaanderen moeten de inschrijvingen voor volgend seizoen vóór 15 april gebeuren en in Ieper staat de Algemene Vergadering pas op 13 april gepland. Het zal dus snel moeten gaan. Een mogelijke fusie en titel van Boezinge en/of degradatie van Westhoek heeft grote gevolgen voor de samenstelling van de reeksen voor volgend seizoen. Het zou betekenen dat er weer een aantal extra stijgers uit alle reeksen zullen zijn.

Aangeboden door onze partners