Minhas nam op zijn 25ste een bistro over in Gent: “Onze gerechten zijn klassiek, maar de porties zijn groot”

© David Van Hecke

Gent -

Er raast een frisse wind door restaurant Cassis op de Vrijdagmarkt. Mustafa Minhas (25) is de nieuwe eigenaar en hij wil de zaak in haar oude glorie herstellen. “Bij ons stappen mensen met een lekker gevulde buik naar buiten.”

Lotte Ruysschaert

Minhas is al de derde eigenaar van restaurant Cassis, dat al meer dan vijfentwintig jaar een vaste waarde is op de Vrijdagmarkt. De klassieke Frans-Belgische bistrokeuken stond er al die tijd op de kaart, en dat blijft ook zo. Alleen heeft Minhas de kaart nu sterk uitgebreid: hij biedt gerechten aan die variëren van gerijpt vlees tot vis en mosselen.

“Ik wil Cassis opnieuw maken zoals het twintig jaar geleden was. Toen was het een zeer goede zaak”, vertelt de nieuwe eigenaar.

De borden zijn er alleszins rijkelijk gevuld. “We willen dat iedereen hier met een goed gevulde buik vol lekker eten buiten stapt. Onze gerechten zijn klassiek, maar de porties zijn groot.” (lees verder onder de foto)

© David Van Hecke

Minhas managet het restaurant en zal zelf bijspringen waar nodig. Hij heeft al zeven jaar werkervaring opgedaan in de horeca: de ene keer als barman of zaalverantwoordelijke, een andere keer als souschef in de keuken. Zo heeft hij onder meer gewerkt in de restaurants Wabi & Sabi en Volta.

“Ik heb daar veel bijgeleerd en beseft dat het doenbaar is om te investeren in een eigen restaurant. In een eigen zaak kan je toch meer groeien. Samen met mijn vrouw Haram heb ik daarom Cassis overgenomen”, zegt Minhas.

Pakistan

Om hun team te vervolledigen, namen ze chef Thierry Van Itterbeek aan, die al dertig jaar ervaring heeft en wiens specialiteit mosselen zijn.

Minhas stak het interieur in een nieuw jasje. Met een nieuwe vloer, lichten en stoelen wil hij er een iets warmere plek van maken. Zelf is hij geboren in Pakistan, maar de Gentenaar woont al sinds 2008 in onze stad.

Je kan elke dag van ’s morgens tot ’s avonds terecht bij Cassis. De keuken is doorlopend open met ontbijt, warme maaltijden, aperitief, pannenkoeken en taart. “Gentenaars houden van terrassen en lekker eten, en daar is bij ons zeker ruimte voor”, besluit Minhas.

INFO: Vrijdagmarkt 5, 9000 Gent. www.restocassis.be

Aangeboden door onze partners