Vijftiger die ex-partner urenlang gegijzeld hield aangehouden voor poging tot moord

Roeselare -

De man die vrijdagavond in Roeselare zijn ex-vriendin en haar kinderen enkele uren heeft gegijzeld, is aangehouden voor poging moord. Bekenden van de familie hebben weet van eerdere aanvaringen tussen de man en haar intussen ex-partner. “Meer dan eens had ze al tijdens hun relatie schrik omdat hij dreigde haar kinderen iets aan te doen.”

Matthias Robbe

De relatie tussen Cindy R. en Bob C. (53) liep een klein jaar geleden op de klippen. Een breuk die de man, lid van een motorbende, maar moeilijk kon verkroppen. Buurtbewoners getuigen hoe hij sindsdien al verschillende keren naar de woning afzakte en ook toen de politie ter plaatse moest komen om in te grijpen. Naar verluidt raakte de vrouw daarbij al eens gewond aan het hoofd.

Het geruzie tussen beide ex-partners bleef intussen aanslepen, tot het vrijdagavond opnieuw het kookpunt bereikte. Toen Bob vrijdagavond een berichtje kreeg van zijn ex met daarin de boodschap dat ze “eens aan hem zou denken vanavond tijdens het neuken”, sloegen zijn stoppen door. Hij postte een printscreen van het bericht op sociale media met een onheilspellende boodschap en trok daarop, gewapend met een hakbijl, opnieuw naar de woning in de Spoelstraat, waar de vrouw met haar zoon (14) en dochter (11) woont.

(lees verder onder de foto)

© BELGA

Gewapende gijzeling

Ooggetuigen vertellen hoe de man de woning langs de voordeur binnendrong. De vrouw en haar dochter waren inmiddels boven in de badkamer gevlucht, de zoon slaagde erin te ontsnappen via een raam aan de achterzijde van de woning en ging hulp zoeken. Even later liet de man de 11-jarige dochter gaan. Terwijl speciale eenheden van de Federale Politie, DSU op weg waren naar de woning richtte hij vernielingen aan.

De politie liet een interventieteam van netbeheerder Fluvius uit voorzorg het gas in de straat afsluiten, om te vermijden dat de man een gasontploffing zou veroorzaken. Ze evacueerden ook een vijftigtal buurtbewoners uit hun woning en brachten hen onder in het nabijgelegen café Siberië.

Buurtbewoners geëvacueerd

“Agenten belden aan en zeiden dat we de woning moesten verlaten. Omdat mijn dochtertje in bed lag was ik eerst weigerachtig, maar uiteindelijk zijn we toch vertrokken.” Dat zei een man die in de buurt woont en tijdelijk, samen met 30 andere inwoners, in een café in de buurt moest wachten op meer informatie.

(lees verder onder de foto)

© BELGA

Een dichte buurman vertelt hoe de politie hem vroeg om een grondplan van de woning te tekenen, zodat ze de situatie konden inschatten vooraleer de woning binnen te dringen en de gijzelnemer te overmeesteren. Er werd ook een drone ingezet. Buurtbewoners zagen even voor 23.00 uur een ziekenwagen en mug-team wegrijden, begeleid door de politie. Het zou daarbij gaan om de ex-vrouw die gewond raakte, maar niet in levensgevaar verkeert. Dat liet het parket van West-Vlaanderen weten.

Bob C. is zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij is intussen aangehouden op verdenking van woonstschennis met braak, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging tot moord op zijn ex-partner.

Aanvaringen en nepaccounts

Een bron uit de dichte kringen van de familie van de gegijzelde vrouw, die uit schrik voor represailles niet met naam in de krant wil, ontkent echter dat het bericht van Cindy R. afkomstig was.

“Het is niet zo moeilijk om een nummer in je gsm op te slaan onder een naam en een bericht te sturen om daar een printscreen van te nemen. Zo heeft Bob in het verleden al verschillende nepaccounts aangemaakt van Cindy op Facebook. Het is daarnaast ook opmerkelijk dat er geen enkel ander bericht te zien is op de printscreen die hij postte, terwijl Bob volgens de familie van de vrouw haar al een hele dag aan het lastigvallen was.”

De persoon die dicht bij de familie staat, vertelt dat ook tijdens de kortstondige relatie tussen Cindy R. en Bob C. sprake was van verschillende aanvaringen tussen beiden. “Cindy zou nooit haar kinderen in gevaar brengen. Meer dan eens had ze al tijdens de relatie schrik om de woning van Bob in Kuurne te verlaten, omdat hij dreigde haar kinderen iets aan te doen. Ook toen moest de politie verschillende keren tussenbeide komen.”

Aangeboden door onze partners